Φουτουριστική πατέντα της Samsung για εντελώς bezel-less smartphone

Ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα smartphones με οπή αυτές τις ημέρες και για τα αναδιπλώμενα το 2019, με τη Samsung να πρωτοπορεί και στις δύο κατηγορίες. Παράλληλα, οι μηχανικοί της κορεάτικης εταιρείας πειραματίζονται με concepts για διαφορετικές κατασκευές και μία από αυτές βλέπουμε στην πατέντα που αλίευσε η ιστοσελίδα LetsGoDigital .

Η πατέντα περιγράφει ένα smartphone που ουσιαστικά είναι ολόκληρο οθόνη με εξαίρεση το πίσω μέρος. Κανένα περιθώριο στην πρόσοψη και χρήση κυρτού panel που καλύπτει τόσο τις πλευρές, όσο και το επάνω και κάτω μέρος. Αυτές οι πλευρές, μάλιστα, είναι απόλυτα ενεργές και από εκεί μπορείς να εκτελείς διάφορες ενέργειες (π.χ. στη δεξιά πλευρά έχουν τοποθετηθεί playback buttons).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης αυτού του concept είναι προφανή. Πως θα αποφύγουν τη μη χρήση μεταλλικού πλαισίου, πως θα καταστήσουν ενεργές όλες τις πλευρές και φυσικά αν έχει νόημα κάτι τέτοιο για τον τελικό χρήστη.

Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για πατέντα και όχι για ολοκληρωμένη συσκευή, επομένως, μπορεί μόνο κάποιες από τις τεχνολογίες που βλέπουμε να γίνουν πραγματικότητα σε ένα πραγματικό προϊόν.

[via]

Loading