Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPad

Ακόμα μία σημαντική επέτειος για την Apple. Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, ο Steve Jobs αποκάλυψε το iPad στο Yerba Buena Center for the Arts στο San Francisco, εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία προϊόντων. Ο Jobs ανέβηκε, όπως πάντα, με τεράστια αυτοπεποίθηση στη σκηνή και ισχυρίστηκε ότι υπήρχε χώρος για μια νέα κατηγορία ανάμεσα στα smartphones και τα laptops, αρκεί αυτή η κατηγορία να περιλαμβάνει συσκευές που θα προσφέρουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία σε ορισμένους τομείς.

Το iPad χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως μια μαγική και επαναστατική συσκευή για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, την ανάγνωση και αποστολή email, την παρακολούθηση φωτογραφιών και videos, την αναπαραγωγή μουσικής, το casual gaming, την ανάγνωση eBooks κ.ά.

Το iPad είναι μια μαγική και επαναστατική συσκευή που προσφέρει την πιο προηγμένη τεχνολογία μας σε μια απίστευτη τιμή. Το iPad δημιουργεί και καθορίζει μια ολοκαίνουργια κατηγορία συσκευών που θα φέρουν σε επαφή τους χρήστες με τις εφαρμογές και το περιεχόμενο με έναν πιο οικείο, καινοτόμο και διασκεδαστικό τρόπο από κάθε άλλη φορά.

Το πρώτης γενιάς iPad διαθέτει οθόνη 9.7’’, single-core επεξεργαστή A4, 256MB μνήμη RAM, έως 64GB αποθηκευτικό χώρο, Bluetooth 2.1, WiFi, επιλογή για 3G, υποδοχή για ακουστικά και αυτονομία 10 ωρών, αλλά δεν περιλαμβάνει κάμερες. Όταν κυκλοφόρησε στην αγορά ήταν κατά πολύ ελαφρύτερο και λεπτότερο από οποιοδήποτε laptop της εποχής.

Από πλευράς πωλήσεων, το πρώτο iPad πούλησε περισσότερα από 300.000 τεμάχια μέσα στις πρώτες 24 ώρες διάθεσης του, ενώ όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του iPad 2 το Μάρτιο του 2011, o Jobs αποκάλυψε ότι είχε πουλήσει σχεδόν 15 εκατομμύρια τεμάχια μέσα σε 9 μήνες.

[via]

Loading