Έξω και από την SD Association η Huawei, τέλος οι κάρτες και υποδοχές microSD

Συνεχίζει να στραβώνει το πράγμα για τη Huawei τις τελευταίες ώρες και το μπλοκάρισμα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να επηρεάζει τομείς που δεν περνούσαν από το μυαλό μας, τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση.

Με ισχύ από τις 23 Μαΐου, η Huawei δεν μπορεί να κατασκευάζει κάρτες μνήμες SD ή ακόμη και να τοποθετεί υποδοχές microSD στις συσκευές της, μιας και ο οργανισμός SD Association, που έχει έδρα την Καλιφόρνια, φαίνεται ότι έχει αφαιρέσει τη Huawei από τη λίστα των μελών της.

Η αλήθεια είναι ότι η Huawei έχει στραφεί στο δικό της format από τα τέλη του 2018, το Nano Memory card που έκανε ντεμπούτο με το Huawei Mate 20 Pro και μάλιστα προσπαθεί να προωθήσει την τεχνολογία της και στους άλλους κατασκευαστές επειδή έχει μικρότερο μέγεθος και μπορεί να τοποθετηθεί στην υποδοχή της κάρτας SIM. Δεν γνωρίζουμε αν η Huawei είχε προνοήσει για αυτό το μπλοκάρισμα, αλλά το timing μοιάζει σχεδόν ιδανικό.

Όπως και να 'χει, δε χωρά αμφιβολία ότι είναι δυσάρεστο να είσαι αποκλεισμένος από καθιερωμένες τεχνολογίες και ποιος ξέρει αν θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις μέσα στις επόμενες ώρες/ημέρες.

[via]

Loading