Η Samsung παραχώρησε το τμήμα κατασκευής σκληρών δίσκων στη Seagate, έναντι $1,375 δισ.!

Μετά την εξαγορά της Hitachi Global Storage Technologies από τη Western Digital, στις αρχές του περασμένου Μάρτη, η Seagate είδε ότι η μεγάλη αντίπαλος της κατέχει πλέον σχεδόν το 50% της παγκόσμιας αγοράς.

Για αυτό το λόγο, προχώρησε σε συμφωνία με τη Samsung για τη μεταφορά του τμήματος κατασκευής σκληρών δίσκων της δεύτερης στις εγκαταστάσεις της πρώτης. Σε αντάλλαγμα, η Samsung θα πάρει το 9.6% των μετοχών της Seagate, ενώ το συνολικό deal έκλεισε στο $1.375 δισ.

Η Samsung θα παρέχει στη Seagate μνήμες NAND flash για χρήση στους επόμενης γενιάς SSD, καθώς και όλη την τεχνογνωσία της για την κατασκευή υβριδικών δίσκων, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τόσο τις δικές της “εξαγωγές” μνημών, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη της Seagate.

Η συμφωνία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί επισήμως πριν το τέλος του 2011. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι από το 2012 θα παρακολουθούμε μια μονομαχία μεταξύ των Seagate και Western Digital, αφού θα κατέχουν ποσοστό 40% και 49% αντίστοιχα, αφήνοντας τρίτη και απομονωμένη την Toshiba.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, Samsung, Seagate, Storage and tagged , , , , . Bookmark the permalink.