Sean Connery: Απεβίωσε ο σπουδαίος ηθοποιός σε ηλικία 90 ετών

Έπεσε η αυλαία για τον σπουδαίο ηθοποιό Sean Connery, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί στον ύπνο του σε ηλικία 90 ετών στις Μπαχάμες. Όπως αναφέρει το BBC, ο Σκοτσέζος ηθοποιός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τη δημοσιότητα γενικότερα.

Ο Sean Connery ενσάρκωσε πολύ σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του, ενώ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος James Bond στην ιστορία της σειράς ταινιών έχοντας πρωταγωνιστήσει σε 7 ταινίες ξεκινώντας με το Dr. No το 1962 (οι υπόλοιπες είναι τα From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, Diamonds are Forever και Never Say Never Again). Αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε τον ρόλο του πράκτορα 007 χωρίς καν να περάσει από οντισιόν.

Το πολυπόθητο Όσκαρ το κέρδισε το 1988 για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο στην ταινία The Untouchables, ενώ βραβεύτηκε και με 3 Χρυσές Σφαίρες για τις ερμηνείες του. Είχε ενώσει τη φωνή του για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι η Βασίλισσα Ελισσάβετ τον είχε χρίσει Sir το 2000.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading