Η "μάστιγα" των selfies: Τουλάχιστον 259 θάνατοι σε όλο τον κόσμο στην προσπάθεια για μια επικίνδυνη selfie

Selfies. Αυτή η "μάστιγα" των τελευταίων ετών που μπορεί να θεωρείται ακατανόητη για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα marketing trends για τις πωλήσεις των smartphones σχεδόν από όλες τις εταιρείες. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να πράττει όπως γουστάρει στον συγκεκριμένο τομέα, δικαίωμα του καθενός είναι αν θέλει να αυτοφωτογραφίζεται και να μοιράζεται το πρόσωπο του στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τα πράγματα αποκτούν διαφορετική διάσταση όταν μπαίνει στην εξίσωση ο κίνδυνος για τη ζωή του ή ακόμη χειρότερα για τη ζωή των άλλων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έρχονται από την έρευνα του All India Institue of Medical Sciences, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν αναφορές θανάτων από το 2011 έως το 2017 για να βγει το πόρισμα ότι τουλάχιστον 259 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να τραβήξουν μια selfie υπό πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Ο αριθμός, μάλιστα, κρίνεται μια αρκετά χαμηλή προσέγγιση δεδομένου ότι ως αιτία θανάτου αναγράφεται άλλη (π.χ. μπορεί να χτυπήθηκε από τραίνο ή να έπεσε από ταράτσα στην προσπάθεια για τη selfie).

Όπως είναι λογικό, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν περισσότερα θύματα στην Ινδία (159 για την ακρίβεια) και ακολουθούν οι Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν, με την πλειοψηφία τους να είναι άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών. Είπαμε, η "μαγκιά" και η αυτοπροβολή είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά ως ένα σημείο.

[via]

Loading