Sentinel-6 Michael Freilich: Ο δορυφόρος που θα παρατηρεί τη στάθμη των ωκεανών με ακρίβεια εκατοστού

Η αποχώρηση του Donald Trump από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ και η ανάλυψη καθηκόντων από τον Joe Biden, θα φέρει άμεσα και την αλλαγή στάση της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Ο νέος πρόεδρος αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την πλήρη στήριξη του στην επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με τις έρευνες για το περιβάλλον και γι’ αυτό το νέο project των NASA, ESA και SpaceX μοιάζει να έχει έρθει επάνω στην ώρα.

Οι δύο διαστημικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν με την εταιρεία για την εκτόξευση του δορυφόρου Sentinel-6 Michael Freilich, ο οποίος ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Αμερικανού Ωκεανογράφου που υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος NASA Earth Science την περίοδο 2006-2019 και απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο. Αποστολή του δορυφόρου είναι να παρατηρεί τη στάθμη της θάλασσας με την εξαιρετική ακρίβεια σε επίπεδο εκατοστού (cm) καλύπτωντας πάνω από το 90% των Ωκεανών του πλανήτη μας.

Χάριν στις πληροφορίες που θα λαμβάνουν από τον Sentinel-6 Michael Freilich, θα βελτιωθούν σημαντικά οι προβλέψεις για τον καιρό και θα επωφεληθεί δραματικά η ναυσιπλοΐα, καθώς η ακριβέστατη παρατήρηση των υπόγειων ρευμάτων θα βοηθά στη βέλτιση επιλογή πορείας για τα πλοία. Το 2025 θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το project με την εκτόξευση του δίδυμου δορυφόρου Sentinel-6B, αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος από σήμερα μέχρι να αντικατασταθεί ο σημερινός αντίστοιχος δορυφόρος Jason-3.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[NASA]

Loading