Έξυπνα tattoo μετατρέπουν το δέρμα σε δείκτη για την κατάσταση της υγείας του χρήστη [Video]

Καλά και χρήσιμα τα fitness bands και τα smartwatch, αλλά δεν παύουν να είναι έξτρα συσκευές που πρέπει να φοράς και να θυμάσαι να φορτίζεις ανά τακτά διαστήματα, αν θες να παρακολουθείς συνέχεια την φυσική δραστηριότητα σου. Γι' αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον η συνεργασία των Harvard και MIT, από την οποία προέκυψαν τα "έξυπνα" tattoo που μπορείς να τοποθετήσεις στο σώμα σου χωρίς να απαιτούν πηγή τροφοδοσίας ή ασύρματη φόρτιση.

Τα έξυπνα tattoo των δύο ιδρυμάτων αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη χημική σύσταση του αίματος για να δείξουν τις όποιες μεταβολές. Για παράδειγμα, αν γίνουν πράσινα, τότε ο αθλητής ειδοποιείται ότι πλησιάζει σε κατάσταση αφυδάτωσης, ενώ ο καφέ χρωματισμός αντιστοιχεί στην άνοδο του επιπέδου της γλυκόζης (για τους διαβητικούς).

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, τα έξυπνα tattoo δεν μένουν για πάντα επάνω στο σώμα του χρήστη, ενώ παραμένουν αόρατα εκτός αν πέσει επάνω τους καθορισμένη ποσότητα φωτός. Φυσικά, θα υπάρχει και η ανάλογη εφαρμογή που θα εξηγεί στον χρήστη τι σημαίνουν τα διάφορα χρώματα.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πραγματικά τέτοιου είδους έξυπνα tattoo, αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ιδέα.

[via]

Loading