Snapdragon 7s Gen2: Ο νέος επεξεργαστής για mid-range συσκευές

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το Snapdragon 7s Gen 2 SoC, τον νέο επεξεργαστή της για mid-range συσκευές που μπορεί να είναι κατασκευασμένος σε κλίμακα 4nm, αλλά παραμένει υποδεέστερος σε δυνατότητες σε σύγκριση με αυτούς της σειράς Snapdragon 7.

Συγκεκριμένα, το Snapdragon 7s Gen2 περιλαμβάνει 8-core CPU (4x χιονισμένους στα 2.4GHz + 4x στα 1.95GHz), επεξεργαστή γραφικών Adreno GPU (δεν αναφέρει ποια έκδοση) με υποστήριξη για οθόνες ανάλυσης FHD+ και ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 144Hz, επεξεργαστή εικόνας Spectra ISP με υποστήριξη για κάμερα έως 200MP και λήψη video 4K/30fps, καθώς και το FastConnect 6700 modem που προσφέρει ταχύτητα download έως 2.9Gbps.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, βρίσκουμε κεραία Bluetooth 5.2 + LE, υποστήριξη μνήμη RAM LPDDR5, υποδοχές USB-C 3.1 και του προτύπου Quick Charge 4+ για φόρτιση της μπαταρίας. Προφανώς το γράμμα “s” υποδηλώνει πως έχουν περιοριστεί αρκετά οι δυνατότητες του chipset για να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος στις entry-level προς mid-range συσκευές.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα το δούμε στην αγορά, αλλά ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για ντεμπούτο με τη σειρά Redmi Note 13 σε λίγες ημέρες.

[Qualcomm]

Loading