Snapdragon X75/X72: Τα νέα 5G Advanced modems της εταιρείας

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα τα νέα Snapdragon X75 και X72 5G modems για οχήματα, PCs, βιομηχανικές συσκευές ΙοΤ και φορητές συσκευές, αμφότερα με υποστήριξη δικτύων 5G Advanced που χαρακτηρίζονται από την εταιρεία ως η επόμενη φάση του 5G. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ταχύτητες έως 10Gbps downlink τόσο μέσω WiFi 7, όσο και μέσω 5G.

Η 6ης γενιάς λύση της Qualcomm έρχεται με νέα αρχιτεκτονική που ενσωματώνει στο modem κεραία QRM565 mmWave που μειώνει το κόστος, την πολυπλοκότητα στην κατασκευή, το hardware και την ενεργειακή κατανάλωση. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία για τις συσκευές που επεκτείνεται περαιτέρω χάριν στα Qualcomm 5G PowerSave Gen4 και Qualcomm RF Power Efficiency Suite.

Ειδικά για το Snapdragon X75 μαθαίνουμε ότι είναι το πρώτο σύστημα Modem-RF που διαθέτει ξεχωριστό επεξεργαστή Qualcomm 5G AI Processor Gen2 που προσφέρει πάνω από 2.5 φορές ταχύτερη απόδοση του AI σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Σε συνδυασμό με τις νέες βελτιστοποιήσεις στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες, καλύτερη κάλυψη, φορητότητα, αξιοπιστία και ακρίβεια στην τοποθεσία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πρώτες συσκευές με τα νέα 5G modems θα είναι διαθέσιμες από το δεύτερο μισό του 2023 και πιθανότατα θα ενσωματωθούν στο Snapdragon 8 Gen3 SoC.

[Qualcomm]

Loading