up_icon
Cameras Photography Sony

Sony a6700: Νέα compact mirrorless κάμερα ενισχυμένη με AI

13 Ιουλίου 2023 Techgear Team

Sony a6700: Νέα compact mirrorless κάμερα ενισχυμένη με AI

Η Sony ανακοινώνει την κυκλοφορία της νεότερης mirrorless φωτογραφικής μηχανής APS-C, της “α6700” (model name ILCE-6700). Αυτή η νέα πρόταση συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες λήψης φωτογραφίας και βίντεο των σύγχρονων full-frame φωτογραφικών μηχανών Alpha και Cinema Line, με τη compact και ελαφριά σχεδίαση της σειράς α6000, με αποτέλεσμα την πιο εξελιγμένη mirrorless φωτογραφική μηχανή APS-C της Sony μέχρι σήμερα.

Συνδυάζοντας έναν αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS APS-C με οπίσθιο φωτισμό που διαθέτει 26,0 αποτελεσματικά megapixel με την ταχύτητα και την ισχύ του του προηγμένου επεξεργαστή BIONZ XR της Sony, η “α6700” επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις στην απεικόνιση, διατηρώντας παράλληλα ένα compact και ελαφρύ σχεδιασμό.

Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K με ταχύτητα έως και 120fps, μεγάλο εύρος 14+ stop για την αποτύπωση λεπτομερειών σε δύσκολες ή υποφωτισμένες συνθήκες και διαθέτει το προφίλ εικόνας S-Cinetone που συναντάται στα επαγγελματικά μοντέλα Cinema Line της Sony για εκλεπτυσμένες κινηματογραφικές εικόνες που δεν απαιτούν διαβάθμιση χρωμάτων, και προσφέρει εκπληκτική αναπαράσταση των τόνων του ανθρώπινου δέρματος.

Για βιντεογράφους και vlogger, η Sony ανακοίνωσε επίσης το shotgun μικρόφωνο ECM-M1, ικανό για λήψη ήχου υψηλής ποιότητας με οκτώ διαφορετικές λειτουργίες λήψης ήχου, συμπεριλαμβανομένης της στερεοφωνικής λειτουργίας.

sony-a6700-1.jpg


Εξαιρετικά ακριβής αναγνώριση θέματος με AI

Ο νεότερος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό σε μέγεθος APS-C διαθέτει περίπου 26,0 αποτελεσματικά megapixel, σε συνδυασμό με τον προηγμένο επεξεργαστή BIONZ XR για εξαιρετικές επιδόσεις απεικόνισης. Η τυπική ευαισθησία ISO εκτείνεται από 100 έως 32000 τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, επιτρέποντας λήψεις υψηλής ευαισθησίας και χαμηλού θορύβου. Η βελτιωμένη απόδοση χρωμάτων διασφαλίζει ότι θέματα όπως οι άνθρωποι και τα φυτά αποτυπώνονται με φυσικές αποχρώσεις, ενώ οι λειτουργίες Creative Look επιτρέπουν μοναδικές εικαστικές εκφράσεις.

Η μονάδα επεξεργασίας AI έχει υιοθετηθεί από την α7R V, επιτρέποντας AF (αυτόματη εστίαση) υψηλής ακρίβειας με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από την αναγνώριση ανθρώπων και ζώων της σειράς α6000, αναγνωρίζει τώρα με ακρίβεια πολλαπλά θέματα, όπως ανθρώπους, ζώα, πτηνά, έντομα, αυτοκίνητα/τρένα και αεροπλάνα, εξυπηρετώντας διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις. Όταν συνδυάζεται με το νέο ECM-M1 που κυκλοφόρησε σήμερα, προσφέρει εστιακή απόσταση 105 mm έως 300 mm σε ισοδύναμο πλήρους καρέ 35 mm, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική του τηλεφακού ζουμ για λήψεις υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, είναι συμβατή με την ευρεία συλλογή φακών E-mount.

sony-a6700.jpg

Εξαιρετική απόδοση βίντεο συμβατή με 4K120p

Αξιοποιώντας δεδομένα ισοδύναμα με 6Κ, η “α6700” παράγει κορυφαίο βίντεο 4K, με υποστήριξη για εγγραφή υψηλού ρυθμού καρέ στα 4K 120fps. Διαθέτει S-Log3, προσφέροντας 14+ stop, για εξαιρετική διαβάθμιση. Επίσης, εξοπλισμένη με S-Cinetone, η “α6700” παρέχει εντυπωσιακή απεικόνιση του τόνου του δέρματος και ανάδειξη του θέματος, τεχνολογίες που τελειοποιήθηκαν μέσα από την εξέλιξη της Cinema Line, ενώ η καθοδηγούμενη από AI Auto-Framingiv παρακολουθεί ομαλά τα θέματα, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη κίνηση της φωτογραφικής μηχανής. Το σώμα φέρει υποδοχή πολλαπλών διασυνδέσεων (MI) συμβατή με ψηφιακές διεπαφές ήχου. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το νέο shotgun μικρόφωνο ECM-M1, επιτρέποντας την απευθείας ψηφιακή μετάδοση ήχου, αποτυπώνοντας ήχο υψηλής ποιότητας, χωρίς αλλοιώσεις.

sony-a6700-3.jpg

Μοναδική φορητότητα, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα σε μια compact και ελαφριά συσκευή

Με compact σχεδιασμό (περίπου 12cm × 7cm × 8cm. και βάρος περίπου 493g), η “α6700” είναι εξαιρετικά φορητή. Διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη οθόνη LCD, με οθόνη μεταβλητής γωνίας, με δυνατότητα αφής, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μενού αφής για εύκολη χρήση. Περιλαμβάνονται επίσης ένας ρυθμιζόμενος επιλογέας στο μπροστά τμήμα και ένας επιλογέας εναλλαγής για φωτογραφίες, βίντεο και λειτουργίες S&Q. Είναι εξοπλισμένη με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος με ταχύτητα κλείστρου 5,0 stop για φωτογραφίες ενώ το Active Mode εξασφαλίζει σταθεροποιημένο υλικό βίντεο.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει τώρα το Creators' App για απρόσκοπτη μεταφόρτωση βίντεο και φωτογραφιών σε υπηρεσίες cloud. Η Sony σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του "Camera Remote SDK" τον Ιούλιο του 2023, επιτρέποντας την απομακρυσμένη λειτουργία και τις προσαρμογές των ρυθμίσεων.

sony-a6700-4.jpg

Περιβαλλοντική ευαισθησία και προσβασιμότητα

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Sony έχει αντικαταστήσει περίπου 379 τόνουςix πρωτογενούς πλαστικού με ανακυκλωμένο πλαστικό σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ψηφιακές μηχανές βίντεο. Τα ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του SORPLAS, χρησιμοποιούνται ενεργά για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα. Επιπλέον, εξοπλίζεται με μια λειτουργία Screen Readerxi που διαβάζει δυνατά τα μενού και τις οθόνες αναπαραγωγής βίντεο για να βοηθήσει τη λειτουργία, υποστηρίζοντας τις δημιουργικές δραστηριότητες ενός τεράστιου εύρους δημιουργών.

sony-a7000.jpg

Shotgun μικρόφωνο ECM-M1

Το ECM-M1 είναι το πρώτο μικρόφωνο shotgun στον κόσμο με οκτώ διαφορετικές λειτουργίες εγγραφής ήχου που ορίζονται από επιλογέαxii. Με 4 κάψουλες μικροφώνου και μοναδική τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης και προηγμένης ψηφιακής επεξεργασίας, προσφέρει ποικίλους τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της στερεοφωνικής. Η υπερκατευθυντική λειτουργία του συλλαμβάνει στοχευμένα τον ήχο από το μπροστινό σημείο (σε πλάτος 30 μοιρών) και ταυτόχρονα καταστέλλει αποτελεσματικά τους άλλους ήχους, προσαρμοζόμενο δυναμικά στον εξωτερικό ήχο του περιβάλλοντος. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για συνεντεύξεις και λήψεις selfie, όπου το θέμα βρίσκεται πάντα μπροστά από το μικρόφωνο.

sony-a6700-5.jpg

Ένας νεοπροστιθέμενος επιλογέας λειτουργίας με μηχανισμό ασφάλισης εξασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εναλλαγή των λειτουργιών λήψης ήχου. Το ECM-M1 διαθέτει βοηθητικά εργαλεία μείωσης θορύβου, όπως φίλτρο αποκοπής θορύβου για τη μείωση του θορύβου περιβάλλοντος και φίλτρο χαμηλής αποκοπής για την ελαχιστοποίηση των κραδασμών και του θορύβου χαμηλών συχνοτήτων. Αυτά τα φίλτρα υλοποιούνται μέσω ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, μεγιστοποιώντας την ποιότητα του ήχου στο στάδιο της εγγραφής και μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πολύπλοκη εκ των υστέρων επεξεργασία. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή 4 καναλιών (μόνο στις συμβατές φωτογραφικές μηχανές), επιτρέποντας την εγγραφή με ασφάλεια σε πανκατευθυντική λειτουργία στα κανάλια 3 και 4, ενώ τα κανάλια 1 και 2 εστιάζουν στην επιλεγμένη κατεύθυνση. Το συμπαγές και ελαφρύ ECM-M1 ενισχύει την φορητότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς να καταγράφουν ήχο υψηλής ποιότητας σε διαφορετικές συνθήκες. Απλά συνδέστε το μικρόφωνο στην υποδοχή πολλαπλής διασύνδεσης σε μια συμβατή φωτογραφική μηχανή για απευθείας σύνδεση τροφοδοσίας και ήχου χωρίς την ανάγκη για επιπλέον καλώδια ή μπαταρίες. Όταν συνδέεται μέσω της υποδοχή πολλαπλής διασύνδεσης μιας συμβατής φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει ενσωματωμένη ψηφιακή διεπαφή ήχου, το σήμα ήχου μεταφέρεται απευθείας στη φωτογραφική μηχανή σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μην υπάρχει καμία αλλοίωση. Ένας απλός διακόπτης παρέχει επίσης συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιούν αναλογική σύνδεση.

Διαθεσιμότητα

Η νέα “α6700” θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2023 μέσω διαφόρων εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Sony.

Το νέο ECM-M1 θα είναι επίσης διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω διαφόρων εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Sony.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Story in Sight: Τα πρωτοποριακά εργαστήρια Φωτογραφίας από Xiaomi και Leica

26 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Leica Akademie Instructor και διάσημο φωτορεπόρτερ Giuseppe Nucci, παρουσιάζει μία πρωτοποριακή σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων φωτογραφίας, με σημαντικό αντίκτυπο ...

Sony G-Master FE 16-35MM F2.8 GM I: Ο μικρότερος και ελαφρύτερος ευρυγώνιος φακός ζουμ

08 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοινώνει την κυκλοφορία του ευρυγώνιου φακού zoom G Master FE 16-35MM F2.8 GM II ως ενός φακού 35mm full-frame α (Alpha) E-mount που καλύπτει εστιακές αποστάσεις από 16mm έως 35mm, με μέγιστο ...

H Xiaomi και η Leica ανακοινώνουν τον τέταρτο κύκλο του Xiaomi Master Class

13 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi ανακοινώνει την έναρξη του τέταρτου κύκλου του Xiaomi Master Class που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Leica και περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα φωτογραφίας από ...

Nikon Z 8: Η νέα full-frame mirrorless κάμερα της εταιρείας σε compact σώμα

13 Μαΐου 2023 Techgear Team

Η Nikon πρόσθεσε την ισχυρή και ευέλικτη Nikon Z 8 στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless της σειράς Z. Συνδυάζοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά της Z 9 σε ελαφρύ σώμα, η ολοκαίνουργια νέα Z 8 ...

Canon PowerShot V10: Η πρώτη compact σχεδιασμένη ειδικά για vloggers

11 Μαΐου 2023 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot V10, μια ελαφριά και εύχρηστη μηχανή για vlogging που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μοιράζονται με φίλους και ακόλουθους τις περιπέτειές τους, χωρίς να κουβαλούν μεγάλο ...

Sony ZV-E1: Η νέα compact mirrorless full-frame κάμερα της εταιρείας

30 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα ZV-E1, μια φωτογραφική μηχανή για vlog με εναλλάξιμο φακό και αισθητήρα εικόνας Full-Frame 35mm υψηλής απόδοσης για την απόλυτη εμπειρία δημιουργίας περιεχομένου. Τοποθετημένη ...

Canon EOS R8: Η πιο ελαφριά full frame κάμερα

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την EOS R8, μια νέα mirrorless μηχανή full frame, η οποία κληρονομεί τεχνολογίες από την εξαιρετικά ικανή EOS R6 Mark II. Με σχεδίαση και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της EOS RP, αυτό το μοντέλο...

Canon EOS R50: Η νέα compact mirrorless για δημιουργούς περιεχομένου

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τη νέα EOS R50 για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από το smartphone τους. Με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, εντυπωσιακό ήχο και πεντακάθαρες στατικές ...

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Loader
please wait
techgear_icon