Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για κινηματογράφηση, που προσφέρει πολλά από τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά της Cinema Line, όπως Dual Base ISO, λειτουργίες λήψης καταγραφής και LUT (Look Up Tables) που εισάγονται από τον χρήστη σε μία κατηγορία τιμής που προσελκύει πολλούς επίδοξους παραγωγούς ταινιών.

Εκτός από την παρουσίαση της νέας FX30, η Sony ανακοίνωσε δύο νέες κάρτες μνήμης CFexpress Type A – CEA-G320T και CEA-G640T. Πρόκειται για δύο κάρτες μεγάλης χωρητικότητας που υποστηρίζουν επιδόσεις υψηλής ταχύτητας, με απόδοση υψηλής ταχύτητας τόσο στην ανάγνωση όσο και στη εγγραφή.

sony-super-35-cinema-line-4.jpg


Δημιουργία κινηματογραφικών προδιαγραφών

Η FX30 προσφέρει στους ανερχόμενους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα κινηματογραφικής έκφρασης με τα νεότερα συστήματα απεικόνισης. Διαθέτει νέο αισθητήρα CMOS APS-C Exmor R 20.1MP με οπίσθιο φωτισμό (φορμάτ Super 35) με ISO διπλής βάσης (800/2500) για υψηλή ευαισθησία, χαμηλό θόρυβο και 14+ stop γεωγραφικού πλάτους.

Η ILME-FX30 υποστηρίζει την εγγραφή βίντεο σε διάφορες κωδικοποιήσεις. Μπορεί να τραβήξει 4K Super 35 (16:9) με υπερδειγματοληψία από 6K έως και 60 fps. Η ILME-FX30B διαθέτει επίσης τη δυνατότητα λήψης σε υψηλούς ρυθμούς καρέ, συμπεριλαμβανομένων των 4K στα 120 fps και Full HD στα 240 fps. Και οι δύο λειτουργίες εγγραφής 16:9 μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη σε 10-bit 4:2:2, ενώ μια υποδοχή HDMI Type-A μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξοδο 4K, 16-bit RAW σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής.

Όπως και η υπόλοιπη κατηγορία Cinema Line, η FX30 διαθέτει λειτουργίες λήψης Log, ενεργοποιώντας τις λειτουργίες Cine El, Cine El Quick και Flexible ISO για εγγραφή με την καμπύλη gamma S-Log3, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη χρωματική ταξινόμηση. Και οι τρεις λειτουργίες επιτρέπουν τη λήψη βίντεο κατά την παρακολούθηση με κατάλληλο LUT για προεπισκόπηση της τελικής εικόνας. Επιπλέον, η FX30 περιλαμβάνει μια επιλογή από ενσωματωμένες κινηματογραφικές ρυθμίσεις εμφάνισης, όπως το S-Cinetone της Sony, και μπορεί να τραβήξει μεμονωμένες φωτογραφίες. Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας με τη μηχανή επεξεργασίας BIONZ XR για φυσικές διαβαθμίσεις και ρεαλιστική αναπαραγωγή χρωμάτων.

sony-super-35-cinema-line-2.jpg

Σχεδιασμένη να υποστηρίζει τις ανάγκες των δημιουργών

H FX30 διαθέτει τη γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση της Sony, με ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν:

  • Eye AF σε πραγματικό χρόνο (άνθρωπος, ζώο ή πτηνό)

  • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

  • Αναλυτικές AF ρυθμίσεις

  • Υποβοήθηση AF

Οι δημιουργοί έχουν επίσης περισσότερο έλεγχο κατά τη χρήση του Focus Map, που διευκολύνει την οπτικοποίηση του βάθους πεδίου και η Breathing Compensation προσφέρει σταθερή γωνία θέασης κατά την εστίαση. Η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει επίσης αποτελεσματική σταθεροποίηση για λήψεις κατά την κίνηση και το τρέξιμο, χρησιμοποιώντας το Active Mode χάρη στην οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων στο σώμα και τον συγχρονισμό time code.

Η FX30 ενσωματώνει επίσης άλλα χαρακτηριστικά που διατηρούν το πνεύμα της Cinema Line, όπως:

  • Νέα προσαρμόσιμη οθόνη βασικού μενού σε στυλ λίστας που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία που χρησιμοποιούνται συχνά

  • Νέα οθόνη αναμονής λήψης που παρέχει ανεμπόδιστη προβολή του θέματος

  • Πλήκτρα και διακόπτες ειδικά για τη λήψη ταινιών

Η FX30 περιλαμβάνει επίσης πρόσθετη λειτουργικότητα για να βοηθήσει στη ροή εργασιών της δημιουργίας, όπως επεξεργασία μετά τη λήψη με χρήση ενσωματωμένου LUT και EI metadata. Αυτά τα μετα-δεδομένα (metadata) είναι διαθέσιμα χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση των εφαρμογών Catalyst Prepare ή Catalyst Browse της Sony. Ένα νέο «Catalyst Prepare Plugin» για το Adobe Premiere Pro κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

sony-super-35-cinema-line-3.jpg

Εύκολος χειρισμός με ένα συμπαγές σώμα

Συμπαγής και ελαφριά, η FX30 έχει επίπεδη σχεδίαση με σημεία στερέωσης αξεσουάρ με σπείρωμα, ώστε να είναι εύκολη στη χρήση για λήψη στο χέρι, λήψη low-angle, τοποθέτηση σε αντίζυγο ή προσθήκη αξεσουάρ. Η FX30 διαθέτει επίσης μονάδα χειρολαβής XLR, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψεις low angle και επίσης επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να καταγράφουν κρυστάλλινο ήχο μέσω διαφόρων εισόδων ήχου, συμπεριλαμβανομένων δύο εισόδων ήχου XLR και μιας μίνι υποδοχής στερεοφωνικού 3.5mm για εγγραφή 4 καναλιών. Τα εξωτερικά μικρόφωνα μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην κάμερα μέσω της υποδοχής Multi Interface Shoe ή της υποδοχής μικροφώνου. Η FX30 διαθέτει επίσης εσωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο για εγγραφή ήχου.

Οι FX30 και FX30B είναι εξοπλισμένες με δύο υποδοχές κάρτας μνήμης που είναι συμβατές τόσο με κάρτες CFexpress Type A όσο και με κάρτες SDXC/SDHC, προσφέροντας μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων λήψης στους δημιουργούς. Η FX30 είναι επίσης συμβατή με τις πρόσφατα ανακοινωθείσες κάρτες μνήμης μεγάλης χωρητικότητας CFexpress Type A.

Η FX30 προσφέρει όχι μόνο προηγμένες επιδόσεις αλλά και εξαιρετική αξιοπιστία. Διαθέτει μια καινοτόμα δομή απαγωγής θερμότητας για αδιάλειπτη εγγραφή 4K/60p, αξιόπιστη ισχύ για εκτεταμένη εγγραφή και ανθεκτικό πλαίσιο από κράμα μαγνησίου. Μια ολοκληρωμένη συλλογή φακών E-mount, μικροφώνων υψηλής απόδοσης και άλλων βασικών εξαρτημάτων προσφέρει στους δημιουργούς εξαιρετικά ευέλικτα συστήματα για ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών αναγκών.

sony-super-35-cinema-line-1.jpg

Sony Future Filmmaker Awards

Η νέα FX30 είναι μια ιδανική επιλογή για κινηματογραφιστές που ήδη ετοιμάζονται ή σκέφτονται να διαγωνιστούν στα Sony Future Filmmaker Awards, ένα σημαντικό νέο ετήσιο πρόγραμμα βραβείων για ταινίες μικρού μήκους. Με χορηγία από τη Sony και ελεύθερη συμμετοχή, τα βραβεία αποσκοπούν στην ενίσχυση των πρωτότυπων φωνών από όλο τον κόσμο για μια νέα οπτική στην αφήγηση.

Διαθεσιμότητα

Η νέα FX30 θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Οκτωβρίου. Θα πωλείται από διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony σε όλη την Ευρώπη.

Η FX30 επιτρέπει την απόλυτη δημιουργική ελευθερία και υπάρχει επιλογή αγοράς με ή χωρίς τη λαβή XLR.

Η νέα FX30B θα είναι επίσης διαθέσιμη στα τέλη Οκτωβρίου. Θα πωλείται από διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony σε όλη την Ευρώπη.

Η FX30 θα είναι επίσης συμβατή με τη νέα έκδοση του Camera Remote SDK (έκδοση 1.06), ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού που επιτρέπει την απομακρυσμένη λειτουργία και αλλαγή ρυθμίσεων.

Κάρτες μνήμης CFexpress Type A: CEA-G320T και CEA-G640T

Η συμπαγής και υψηλής απόδοσης κάρτα μνήμης CFexpress Type A CEA-G320T θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο (CEA-G320T), ενώ η κάρτα μνήμης CFexpress Type A CEA-G640T θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο. Εκτός από τις υπάρχουσες κάρτες 80 GB και 160 GB, στη σειρά θα προστεθούν κάρτες μεγάλης χωρητικότητας 320 GB και 640 GB.

Αυτές οι κάρτες μεγάλης χωρητικότητας υποστηρίζουν απόδοση υψηλής ταχύτητας με μέγιστη ταχύτητα εγγραφής έως και 700 MB/s και εγγύηση απόδοσης βίντεο «VPG400», η οποία προσφέρει σταθερές ταχύτητες εγγραφής έως και 400 MB/s και επιτρέπει τη λήψη βίντεο 4K 120p με υψηλό bit rate.

Οι νέες κάρτες μεγάλης χωρητικότητας τηρούν τις προδιαγραφές TOUGH, που σημαίνει πως έχουν πιστοποιηθεί για το ότι είναι αδιάβροχες, ανθεκτικές στη σκόνη (IP57) και αρκετά στιβαρές, ώστε να υποστηρίζουν σταθερές μακροχρόνιες λήψεις σε διάφορα περιβάλλοντα.

Loading