up_icon
Cameras Sony

Sony ZV-1: Η νέα compact κάμερα για vloggers

26 Μαΐου 2020 Yannis Elpidis

Sony ZV-1: Η νέα compact κάμερα για vloggers

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα “pocket-sized” vlog κάμερα Sony ZV-1, μια ελαφριά, συμπαγή, «all-in-one» πρόταση για δημιουργία περιεχομένου. Σχεδιασμένη από τo μηδέν για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, η ZV-1 συνδυάζει, εύκολα στην χρήση χαρακτηριστικά με μοναδικές τεχνολογίες, που την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για κάθε δημιουργό ανεξαρτήτως επιπέδου.

H ZV-1 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked Exmor RS CMOS με τσιπ DRAM και φακό μεγάλου διαφράγματος 24-70mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T*, δημιουργώντας όμορφο φόντο «bokeh» (θάμπωμα φόντου) και επιτρέποντας στο θέμα να ξεχωρίζει από το φόντο. Η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί τα θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X τελευταίας γενιάς με LSI εμπρόσθιο άκρο που προσφέρει υψηλή ανάλυση καθώς και χαμηλό θόρυβο για υψηλής ποιότητας εικόνα. Συνδυάζει, επίσης, αυτή την εξαιρετική τεχνολογία απεικόνισης με υψηλής ποιότητας, ευέλικτες επιλογές ήχου. H ZV-1 είναι η πρώτη compact κάμερα της Sony με οθόνη αφής Vari-angle LCD που ανοίγει στο πλάι, διευκολύνοντας τη σύνθεση των φωτογραφιών σας σε λειτουργία «selfie», ενώ συνδέετε εξωτερικά αξεσουάρ ήχου. Για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη βίντεο, η ZV-1 περιέχει προηγμένες δυνατότητες βίντεο, όπως εγγραφή ταινιών 4K και ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας.

Καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων Δημιουργών Περιεχομένου

Γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε δύο λειτουργίες του φόντου «bokeh»

Η ZV-1 επιτρέπει εύκολη εναλλαγή μεταξύ δύο επιπέδων θαμπώματος φόντου («bokeh») κατά την εγγραφή. Χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία εναλλαγής «Bokeh», προσαρμόζετε γρήγορα το οπτικό διάφραγμα για περισσότερο ή λιγότερο θόλωση εστίασης φόντου, χωρίς να χάσετε την εστίαση στο θέμα. Τοποθετημένο στην κορυφή της κάμερας, αυτό το κουμπί ρύθμισης «Bokeh» είναι εύκολα προσβάσιμο και καθιστά την αυτόματη λήψη εύκολη.

Εστιάστε στο θέμα που επιθυμείτε

Η ZV-1 διευκολύνει τη λήψη review βίντεο ή αντίστοιχου περιεχομένου. Πέρασαν οι εποχές που χρειαζόταν να τοποθετήσετε το ένα χέρι πίσω από ένα αντικείμενο για να κάνετε την κάμερα να εστιάσει σε αυτό. Πλέον, με την νέα ρύθμιση «Έκθεσης Προϊόντος» («Product Showcase Setting») γίνονται δυνατές οι γρήγορες και ομαλές μεταβάσεις εστίασης μεταξύ του προσώπου του θέματος και του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από το φακό.

Χτίζοντας πάνω στην τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε για τις σειρές φωτογραφικών μηχανών α (Alpha) και RX, αυτή η νέα compact κάμερα περιλαμβάνει προηγμένη αυτόματη εστίαση (AF) που της επιτρέπει να «κλειδώνει» και να παρακολουθεί θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα κατά την εγγραφή. Για τη διατήρηση της εστίασης στο συγκεκριμένο θέμα ή σε θέματα που βρίσκονται σε περιβάλλοντα με πολλές αποσπάσεις, οι λειτουργίες «Real-time Eye AF» και «Real-time Tracking» για βίντεο επιτρέπουν στη ZV-1 να παραμένει κλειδωμένη στο μάτι/ πρόσωπο του θέματος ή να αλλάζει απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ πολλών θεμάτων ενώ ελέγχει την ταχύτητα AF και παρακολουθεί την ευαισθησία όταν χρειάζεται.

Βάλτε το πρόσωπό σας σε προτεραιότητα

Οι ακραίες αλλαγές στον φωτισμό, όπως το περπάτημα έξω σε μια ηλιόλουστη ημέρα και η ξαφνική μετακίνηση από ένα φωτεινό σημείο σε σκιά, δεν αποτελούν πρόβλημα για την ZV-1 χάρη στη νέα λειτουργία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) Face Priority. Ανιχνεύει και δίνει προτεραιότητα στο πρόσωπο του θέματος και προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται σε ιδανική φωτεινότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτή η τεχνολογία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) καταστέλλει, επίσης, μια απότομη αλλαγή στην έκθεση εάν το θέμα απομακρυνθεί γρήγορα από το πλαίσιο για να εξαλείψει απροσδόκητες «λάμψεις» φωτός κατά την εγγραφή ή εξαιρετικά σκοτεινές λήψεις.

Φυσικά Χρώματα

Η ZV-1 διαθέτει προηγμένη διαχείριση χρωμάτων που έχει επανασχεδιαστεί για την βελτιστοποίηση της απόδοσης των τόνων του δέρματος. Για να δοθεί έμφαση στο πρόσωπο του θέματος - ειδικά κατά τη λήψη σε λειτουργία selfie - η ZV-1 δημιουργεί μια ομαλή και φυσική όψη επιδερμίδας, διατηρώντας ταυτόχρονα ευδιάκριτες εικόνες του στόματος και των ματιών, τόσο κατά την εγγραφή βίντεο όσο και στις φωτογραφίες.

Εξαιρετικά Καθαρός Ήχος

Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας απαιτεί καθαρή, εξαιρετική ποιότητα ήχου και η ZV-1 είναι καλά εξοπλισμένη για να προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα, με αξιόπιστες και ευέλικτες επιλογές ήχου. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο της ZV-1 διαθέτει το τελευταίο μικρόφωνο «Directional 3-capsule» της Sony, το οποίο έχει σχεδιαστεί για λήψη ήχου προς τα εμπρός, επιτρέποντας σαφή λήψη της φωνής του θέματος, ενώ ελαχιστοποιεί τον θόρυβο του φόντου, ειδικά όταν λειτουργεί σε λειτουργία «selfie». Για επιπλέον ευελιξία, η ZV-1 διαθέτει, επίσης, μια τυπική υποδοχή μικροφώνου 35mm (3,5μμ) και «Multi Interface Shoe» (MI shoe) που διευκολύνουν τη σύνδεση μεγάλου εύρους εξωτερικών μικροφώνων. Η ZV-1 παρέχεται, επίσης, με αξεσουάρ προστασίας από τους ανέμους που ταιριάζει στο «MI shoe» για ελαχιστοποίηση των παρεμβολών του ανέμου.

Βελτιστοποίηση Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας ειδικά για Vlogging

Η ZV-1 σχεδιάστηκε με γνώμονα τους δημιουργούς περιεχομένου και τους vloggers. Αυτή η compact, ελαφριά (περίπου 294γρμ/105,5μμ x 60,0μμ x 43,5μμ) κάμερα είναι το πρώτο τέτοιο προϊόν της Sony με οθόνη LCD Vari-angle πλαϊνού ανοίγματος, που επιτρέπει στους δημιουργούς να απλοποιήσουν το set up τους, χρησιμοποιώντας το «MI shoe» για προαιρετικό εξωτερικό μικρόφωνο, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος βραχίονας στήριξης.

Χρησιμοποιείστε άνετα την ZV-1 με το ένα χέρι, χάρη στην εύχρηστη, βολική λαβή και το μεγάλο κουμπί REC που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κάμερας για γρήγορη πρόσβαση στην εγγραφή βίντεο, καθώς και μιας λυχνίας εγγραφής στο μπροστινό της μέρος που υποδεικνύει εάν η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία εγγραφής.

Η ZV-1 περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές βελτιώσεις στη σταθεροποίηση εικόνας, εξασφαλίζοντας σταθερό βίντεο ακόμα και κατά τη χειροκίνητη λήψη, ενώ περπατάτε. Κατά την εγγραφή σε HD (Ενεργή λειτουργία), οι οπτικές και ηλεκτρονικές μέθοδοι σταθεροποίησης συνδυάζονται για να μειώσουν το τρέμουλο έως και 11 φορές περισσότερο από ότι το τυπικό «SteadyShot». Κατά τη λήψη βίντεο 4K, χρησιμοποιώντας «Optical SteadyShot» (Ενεργή λειτουργία), υπάρχει βελτίωση στο εφέ σταθεροποίησης έως και 8 φορές περισσότερο από ότι με το τυπικό SteadyShot. H ZV-1 είναι, επίσης, συμβατή με τη λαβή λήψης (shooting grip) GP-VPT2BT με ασύρματο τηλεχειριστήριο, προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα και άνεση σε συνδυασμό με την συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια.

Κορυφαίες στην κατηγορία AV δυνατότητες

Παρά το μέγεθός της, διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων παραγωγής ταινιών pro-level, όπως:

  • Εγγραφή βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning σε υψηλό ρυθμό bit XAVC S codec
  • Tυπική είσοδος μικροφώνου 3,5 μμ, σύμφωνα με τις κλασικές προδιαγραφές της αγοράς
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
  • Διαλειμματική λήψη για εκπληκτικά time-lapse βίντεο
  • Super Slow-Motion εγγραφή έως και 1000fps
  • Συμβατότητα με την επιπρόσθετη (add on) λειτουργία «Movie Edit» από την εφαρμογή για κινητά «Imaging Edge™» για σταθεροποίηση εικόνας, κατά την επεξεργασία της δυνατότητας διαμόρφωσης των αναλογιών στα Highlights για το IG κλπ

Live Streaming με την ZV-1

Μεταμορφώστε τη ZV-1 σε web κάμερα συνδέοντάς τη σε υπολογιστή μέσω USB, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ZV-1. Αυτό το νέο λογισμικό της Sony για ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2020.

Διαθεσιμότητα

Η Vlog κάμερα Sony ZV-1 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2020.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Canon EOS R6 Mark II: Η ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή της εταιρείας

02 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την EOS R6 Mark II, την ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή μέχρι σήμερα, επεκτείνοντας το πρωτοποριακό σύστημα EOS R. Προσφέρει ρυθμό συνεχούς λήψης 40 fps, εκπληκτική ...

Sony Alpha 7R V: Η νέα mirrorless κάμερα της εταιρείας με AI στην αυτόματη εστίαση

27 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε την Alpha 7R V (μοντέλο ILCE-7RM5) ως τη νεότερη φωτογραφική μηχανή της σειράς R στη δημοφιλή σειρά mirrorless φωτογραφικών μηχανών Alpha με εναλλάξιμους φακούς. Η Alpha 7R V συνδυάζει τον ...

Sony ZV-1F: Η νέα compact κάμερα για vloggers

13 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη νέα κάμερα για vlog ZV-1F. Με δημιουργική δύναμη, εύχρηστες λειτουργίες για vlogging, προηγμένη συνδεσιμότητα και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες, είναι η νέα κάμερα για ...

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

DJI Osmo Action 3: Επίσημα η νέα action camera της εταιρείας

15 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η απάντηση της DJI στην έλευση της σειράς GoPro HERO11 Black ήταν άμεση. Η κινέζικη εταιρεία μπορεί να είναι γνωστή κυρίως για τα drones της, αλλά έχει επεκταθεί και στην κατηγορία των action καμερών και τώρα ...

GoPro HERO11 Black Series: Επίσημα τρία μοντέλα με μεγαλύτερο αισθητήρα και αυτονομία

14 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η GoPro και η εταιρεία προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια των νέων μοντέλων GoPro HERO11 Black, HERO11 Black Creator και HERO11 Black Mini. Οι νέες εκδόσεις ...

Υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά με την Canon

13 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι ταυτόχρονα χαοτική, αγχωτική και συναρπαστική. Ίσως είναι δύσκολο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, πόσο μάλλον να βρεις το χρόνο να διατηρήσεις ανεξίτηλες τις ...

Hasselblad X2D 100C: Επίσημα η νέα medium format κάμερα στα €8699

09 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η θρυλική Hasselblad εμφανίζεται συχνά πυκνά στις τεχνολογικές ειδήσεις τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεργασιών της με τις OnePlus και OPPO, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παράτησε την κύρια ενασχόληση της που δεν...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Loader
techgear_icon