Sound Blaster G3: Το φορητό και προσιτό DAC που βελτιώνει τον ήχο στο gaming

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την Creative και το brand Sound Blaster με κάρτες ήχου, ηχεία και ακουστικά, ωστόσο, η εταιρεία ασχολείται και με την κατασκευή λύσεων DAC που μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την ποιότητα του ήχου που φτάνει στα αυτιά μας από το PlayStation 4 και το Nintendo Switch μέσω των ακουστικών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η ίδια η εταιρεία παραδέχεται πως υπάρχει πληθώρα λύσεων για τα PCs, αλλά για την κατηγορία των παιχνιδοκονσολών τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας COVID19, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εκτενώς το Sound Blaster G3, μια μικρή συσκευή που μπορείς να συνδέσεις στην παιχνιδοκονσόλα σου μέσω της υποδοχής USB Type-C (ή Type-A με τον αντίστοιχο αντάπτορα) για να απολαύσεις μια σημαντικά αναβαθμισμένη εμπειρία ήχου χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα από €60.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας USB Type-C to Type-A, ένα καλώδιο S/PDIF και οι απαραίτητες οδηγίες για τη σύνδεση σε PS4, Nintendo Switch ή PC/Mac.Η συσκευή έχει μικρό μέγεθος για να μπορείς να την κουβαλάς οπουδήποτε με ευκολία.

sound-blaster-g3-techgear-review-4.jpg


Στη δεξιά πλευρά υπάρχει ρότορας για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου και διακόπτης MIXING/VOL έτσι ώστε να εξισορροπείς την ένταση μεταξύ του ήχου από τα παιχνίδια και την ομιλία των συμπαικτών σου στο PS4, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείς στις ρυθμίσεις συστήματος της παιχνιδοκονσόλας. Στην αριστερή πλευρά βλέπουμε ακριβώς την ίδια διάταξη με ρότορα για τη ρύθμιση της έντασης του μικροφώνου και διακόπτη για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του.

Στο επάνω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα αρκετά κοντό καλώδιο USB Type-C και στο κάτω μέρος υπάρχουν οι υποδοχές για τη σύνδεση των ακουστικών, του μικροφώνου και οπτικό S/PDIF για το PS4, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες μίξης μεταξύ του ήχου από τα παιχνίδια και των συνομιλιών στο voice chat.

Σε ό,τι αφορά το κεντρικό μεγάλο κουμπί που περιβάλλεται από LED δακτύλιο (αλλάζει χρώμα ανάλογα με το mode), με αυτό ενεργοποιείται το Footsteps Enhancer Mode, το οποίο ενισχύει τον ήχο των βημάτων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους παίζουν fps games.

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Sound Blaster G3 είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο για να λειτουργήσει. Είναι μια plug-and-play συσκευή που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ήχου και σου δίνει άμεση πρόσβαση στη διαχείριση του μικροφώνου και της έντασης, χωρίς τη χρήση εξωτερικού λογισμικού για όποιον θέλει άμεσα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια της εφαρμογής Sound Blaster Command για συσκευές Android και iOS, αποκτάς πρόσβαση στο equaliser και μπορείς να πειραματιστείς για να ρυθμίσεις τον ήχο ακριβώς στα γούστα σου (υπάρχουν και προκαθορισμένα presets για συγκεκριμένα παιχνίδια όπως Fortnite και Call of Duty, αλλά και για παρακολούθηση ταινιών).

sound-blaster-g3-techgear-review-5.jpg

Να τονίσουμε, βέβαια, ότι η βελτίωση στην ποιότητα του ήχου και την καθαρότητα του μικροφώνου εξαρτάται και από τις συσκευές που θα συνδέσεις επάνω στο Sound Blaster G3. Μη περιμένετε, δηλαδή, να γίνουν θαύματα αν φοράτε τις “ψείρες” ενός smartphone. Υπάρχει βελτίωση, αλλά όχι στο βαθμό ενός καλύτερου συνδυασμού headset/μικροφώνου.

Στα αρνητικά μπορούμε να σημειώσουμε ότι δεν γνωρίζεις σε ποιο επίπεδο έντασης βρίσκεσαι, διότι οι ρότορες δεν σταματούν σε κάποιο σημείο, ούτε σε ειδοποιεί με κάποιον ήχο ότι δεν πάει άλλο. Ακόμη, η σύνδεση στο Nintendo Switch γίνεται στην υποδοχή της φόρτισης, επομένως, δεν μπορείς να φορτίζεις και να έχεις συνδεδεμένο το Sound Blaster G3 ταυτόχρονα.

Με την τιμή του μόλις στα €59.99, αποτελεί ξεκάθαρα μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν κάτι περισσότερο για τον ήχο και την επικοινωνία κατά τη διάρκεια του gaming.

Photo Gallery

Loading