up_icon
Contests Creative Gadgets Headsets

Πασχαλινός Διαγωνισμός: Κέρδισε τα εξαιρετικά ακουστικά Sound BlasterX H6 [Review + Contest] [Update: Winner]

19 Απριλίου 2019 Christos Elpidis

Πασχαλινός Διαγωνισμός: Κέρδισε τα εξαιρετικά ακουστικά Sound BlasterX H6 [Review + Contest] [Update: Winner]

Πολύς κόσμος κρίνει αναγκαία την αγορά ακουστικών για τον υπολογιστή ή την παιχνιδοκονσόλα του, είτε γιατί θέλει να απομονώνεται όταν βρίσκεται στο γραφείο, είτε για να βυθίζεται περισσότερο μέσα στο video game ή το video που παρακολουθεί, είτε για να ακούει μουσική με μια αρκετά καλύτερη ποιότητα απ’ ό,τι απολαμβάνει από τα ηχεία του laptop. Η λογική στη συγκεκριμένη κατηγορία λέει ότι όσα πιο πολλά ξοδέψεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις και ομολουγουμένως αυτό ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν value-for-money επιλογές που μπορεί να αντέξει ο καθένας.

Μία από αυτές είναι τα Sound BlasterX H6 της Creative Labs. Η εταιρεία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο κοινό, μιας και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στην κατηγορία του ήχου. Το συγκεκριμένο μοντέλο το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και αρκετό καιρό για κάθε είδους ανάγκη (μουσική, gaming) και τολμώ να παραδεχτώ ότι δεν το περίμενα τόσο καλό. Δεν θα σταθώ τόσο στα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τον RGB φωτισμό γύρω από τα pads που μπορείς να ρυθμίσεις με 16 εκατομμύρια χρωματικές επιλογές, αλλά κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα του ήχου με δεδομένο ότι κοστίζουν λιγότερο από €80.

Θέλετε μια βασική περιγραφή; Ήχος 7.1 virtual surround sound, επιλογές Equalizer για ρύθμιση ανάλογα με το είδος ή τις ανάγκες του κάθε χρήστη και υποστήριξη για Windows PC, Mac, Xbox One, PS4 και Nintendo Switch.

Σχεδιασμός

Σχετικά απλή κατασκευή με εξολοκλήρου μαύρο χρώμα και παραδοσιακό σχεδιασμό που δεν σου προσφέρει κάτι το εντυπωσιακό. Θα μου πείτε, τι τον θες τον σχεδιασμό αφού τα φοράς στο κεφάλι και δεν τα βλέπεις; Σωστό. Άνετα, προσαρμόζονται εύκολα στο κεφάλι χωρίς να σε πιέζουν και χωρίς να σε κουράζουν μετά από πολύωρη χρήση, χάριν στα πολύ μαλακά σφουγγαράκια που καλύπτουν το αυτί και παράλληλα το αφήνουν να αναπνέει (δεν πονάς, δεν ιδρώνεις), ενώ και το μέρος που ακουμπά στο κεφάλι σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Σε σύγκριση με ένα άλλο ζευγάρι ακουστικών που χρησιμοποιώ από άλλη εταιρεία και με πολύ μεγαλύτερη τιμή, στο θέμα της άνεσης τα Sound BlasterX H6 είναι σαφέστατα ανώτερα. Μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι δεν μετακινούνται οι λωβοί για να τα αφήνεις κρεμασμένα στο λαιμό σου αν θες να τα βγάλεις για λίγο. Όπως σας είπα και προηγουμένως, γύρω από τα καπάκια τους διαθέτουν μια λεπτή λωρίδα που φωτίζεται, ωστόσο, το βρίσκω πρακτικά ένα άχρηστο feature όχι μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά γενικότερα σε gadgets που δεν τα βλέπεις όταν τα χρησιμοποιείς.

Λειτουργίες και απόδοση

Τα Sound BlasterX H6 χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις πολλές ανάγκες. Προσφέρουν τρεις προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer για games, ταινίες και μουσική, τις οποίες αλλάζεις άμεσα με το πάτημα του ξεχωριστού κουμπιού στο αριστερό αυτί, κάτι που δεν συναντάς συχνά σε ακουστικά αυτής της κατηγορίας. Το αρνητικό είναι ότι δεν παρατηρείς και συγκλονιστικές διαφορές μεταξύ των τριών διαφορετικών modes, ενώ καταλαβαίνεις σε ποιο mode βρίσκεσαι από τον αριθμό των beeps που ακούς: ένα για games, δύο για ταινίες, τρία για μουσική και ένα παρατεταμένο για flat ήχο. Επομένως, θα χρειαστεί να απομνημονεύσεις τι σημαίνει το κάθε beep και τον κύκλο μεταξύ των επιλογών.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει το λογισμικό Sound Blaster Connect για να προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει τις παραμέτρους του ήχου από εκεί με πάρα πολλές επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Περνάμε σε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των Sound BlasterX H6, αυτό του Ambient Monitoring. Η Creative έχει τοποθετήσει ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο που μπορείς να ενεργοποιείς με το πάτημα ενός κουμπιού για να ακούς τον ήχο έξω από τα ακουστικά σου. Στη θεωρία ακούγεται καλό, ώστε να μην ουρλιάζει η μάνα σου και εσύ να παραμένεις χαμένος στο παιχνίδι, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο αποδοτικό όσο θα περίμενε κανείς. Ίσως δούμε μεγαλύτερη βελτίωση με κάποιο firmware update από την εταιρεία.

Τα Sound BlasterX H6 προσφέρουν ήχο virtual surround sound 7.1, αλλά μόνο όταν τα συνδέσεις στον υπολογιστή ή την παιχνιδοκονσόλα μέσω της υποδοχής USB και όχι από την κλασική των 3.5mm. Η ποιότητα του ήχου, τόσο στα μπάσα όσο και στα πρίμα είναι εξαιρετική, η ένταση του επίσης πολύ δυνατή, παρόλα αυτά μην περιμένετε την απόδοση 7.1 που θα είχατε από ένα ηχοσύστημα. Και πάλι, όμως, είναι απόλυτα ικανοποιητική στην αναπαραγωγή μουσικής για όλα τα είδη, τομέας που χωλαίνουν τα περισσότερα αυστηρά gaming headsets.

Μια κουβέντα και για το μικρόφωνο. Είναι αποσπώμενο και αξιοπρεπές για απλή συνομιλία μέσω υπηρεσιών τύπου Skype ή για chatting μέσα στα παιχνίδια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών που θέλουν να κάνουν πιο σοβαρή δουλειά (π.χ. podcasts). Στα θετικά το γεγονός ότι είναι αποσπώμενο, ώστε να το αφαιρείς όποτε δεν το χρειάζεσαι.

Τιμή

Αυτά σε γενικές γραμμές. Με την τιμή τους στα €79.99 αποτελούν μια πολύ αξιόλογη επιλογή για τον καθένα! Μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ.

Διαγωνισμός

Πριν φύγετε, όμως, μπορείτε να πάρετε μέρος και στον Πασχαλινό Διαγωνισμό μας για να κερδίσετε τα Sound BlasterX H6! Για να λάβετε μέρος, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες της εφαρμογής που ακολουθεί.

Κάθε βήμα σας δίνει περισσότερους πόντους. Περισσότεροι πόντοι σημαίνουν περισσότερες συμμετοχές στην κλήρωση και περισσότερες πιθανότητες να είστε εσείς ο/η τυχερή που θα αποκτήσουν τα ακουστικά Sound BlasterX H6.

Κερδίστε τα ακουστικά Sound BlasterX H6!

Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 23:00 και απευθύνεται στους κατοίκους Ελλάδας. O νικητής κληρώνεται αυτόματα από την πλατφόρμα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα ειδοποιηθεί τη Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 για την παραλαβή του δώρου τους.

Update: Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού είναι ο Γιώργος Μ (georg********5@yahoo.gr), ο οποίος έχει ειδοποιηθεί ήδη για τη διαδικασία παραλάβης του δώρου του. Σε περίπτωση που αποποιηθεί ή δεν απαντήσει στο σχετικό email μέχρι και την 21η Μαΐου, τότε θα επαναληφθεί η κλήρωση για την ανάδειξη νέου νικητή.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10+ χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

To ευρωπαϊκό Sigma Cup του League of Legends στο OAKA

15 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ θα χτυπά αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Νοεμβρίου) η “καρδιά” του επαγγελματικού League of Legends. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες τριών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Greek Legends League, ...

Back to school: Παίξε και κέρδισε ένα Lenovo Legion 5

06 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

6 Σεπτεμβρίου: Ξεκίνα δυναμικά τη χρονιά με ένα δώρο για κορυφαίες gaming εμπειρίες! Μπες στο Lenovo Greece σε Facebook και Instagram, παίξε και πάρε μέρος στον διαγωνισμό! Βρες όλα τα ζευγάρια όσο πιο γρήγορα ...

Πόσο δυνατός είσαι στο 1v1 του League of Legends;

05 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Το Red Bull Solo Q επιστρέφει στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά έρχεται ανανεωμένο σε νέο lane. Το επίσημο παγκόσμιο 1v1 τουρνουά League of Legends για ερασιτέχνες θα διεξαχθεί φέτος σε πάνω από 35 χώρες! Πιστεύεις...

Διαγωνισμός: Πες #hellomoto και μπες στην κλήρωση για το motorola e7 power!

27 Μαΐου 2022 Techgear Team

Καλωσορίζουμε και πάλι τη motorola στην Ελλάδα, καθώς η θρυλική εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση νέων σειρών smartphones στην χώρα μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από έναν διαγωνισμό για να κερδίσεις ένα από αυτά; Από ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Μεγάλο επίσημο τουρνουά Mario Kart 8 Deluxe από τη CD Media!

08 Απριλίου 2022 Techgear Team

Τα λάστιχα παίρνουν φωτιά αυτήν την Κυριακή 17 Απριλίου στις 12:00 όταν όλοι συναντιόνται για τη δόξα και τα έπαθλα. Άδραξε την ευκαιρία και φτάσε στην κορυφή του Seasonal Circuit Balkans που διεξάγεται σε ...

Ο Πανελλήνιος Τελικός του FIRST LEGO League στη Θεσσαλονίκη

01 Απριλίου 2022 Techgear Team

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League. Μια συνδιοργάνωση του ...

CD MEDIA GIFT BOX GIVEAWAY: Κέρδισε 1 από τα 4 κουτιά με παιχνίδια PlayStation ή Xbox!

24 Δεκεμβρίου 2021 Christos Elpidis

Μισό βήμα…πριν καθίσουμε στις καρέκλες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα το εορταστικό CD MEDIA GIFT BOX GIVEAWAY! Η εταιρεία έχει ετοιμάσει 4 Giftboxes, 2 με προϊόντα ...

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021: Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδα

18 Νοεμβρίου 2021 Techgear Team

Με ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία οι 6 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον τελικό της World Robot Olympiad WROTM 2021 από σήμερα έως τις 21 Νοεμβρίου, με θέμα Powerbots - ...

Διαγωνισμός PlayStation: Βρες τα Easter Eggs και μπες στην κλήρωση για πλούσια δώρα

05 Νοεμβρίου 2021 Techgear Team

Το PlayStation ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου μεγάλου διαγωνισμού με πλούσια δώρα. Το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό σποτ του PlayStation brand αναδεικνύει το πως υπερβαίνουμε τα όρια και επαναπροσδιορίζουμε το τι ...

Loader
please wait
techgear_icon