Τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει τον Elon Musk και την SpaceX να κάνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχονται τους τελευταίους μήνες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η υπηρεσία του οραματιστή δισεκατομμυριούχου κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες εκτοξεύσεις και προσεδαφίσεις επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων Falcon 9, με τη δεύτερη μάλιστα να ολοκληρώνεται υπό ακραίες καιρικές συνθήκες για τα δεδομένα μιας τέτοιας αποστολής.

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Η πρώτη πραγματική αποστολή με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο έμοιαζε με παιχνιδάκι! [Video]

Όπως δήλωσε ο Musk, στην πορεία χρειάστηκε να αλλάξουν θέση στη βάση προσεδάφισης για τον δεύτερο πύραυλο Falcon 9 επειδή η ορατότητα ήταν αποτρεπτική για τη διαχείριση του πρώτου σκέλους της προσεδάφισης. Στα αξιοσημείωτα, επίσης, η προσθήκη νέων πτερυγίων από τιτάνιο που αντέχουν στις έντονες θερμοκρασίες και πιέσεις που αναπτύσσονται κατά την επιστροφή του πυραύλου στην ατμόσφαιρα χωρίς να απαιτείται τοποθέτηση άλλης ασπίδας.

"Τα νέα πτερύγια τιτανίου δούλεψαν καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε. Λογικά θα βγάζουν άνετα αρκετές πτήσεις χωρίς να χρειάζονται συντήρηση"

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Στόχος η αποικία 1 εκατ. ανθρώπων στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα 50-100 χρόνια

Για την ιστορία, η πρώτη εκτόξευση έλαβε χώρα στο Vanderberg Air Force Base της California για την αποστολή 10 δορυφόρων τηλεπικοινωνιών της Iridium, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε μετά από 48 ώρες στο Kennedy Space Center της Florida για την αποστολή του πρώτου δορυφόρου τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, με την επαναπροσεδάφιση να γίνεται στο drone-πλοίο "Of Course I Still Love You” στον Ατλαντικό.

Sped up version of today's rocket landing on the Droneship Just Read the Instructions (guess it did)

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Με αυτές τις δύο αποστολές, η SpaceX έφτασε τις 13 επιτυχημένες επαναπροσεδαφίσεις και επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να υλοποιήσει το όνειρο για προσιτά ταξίδια στο Διάστημα.

[via]

Advertisements