SpaceX: Ρεκόρ με την αποστολή 143 δορυφόρων σε έναν πύραυλο

Η SpaceX πήρε στα χέρια της ακόμη ένα ρεκόρ με τη χθεσινή επιτυχημένη αποστολή της, καθώς κατάφερε να θέσει σε τροχιά 143 δορυφόρους μεταφέροντας τους ταυτόχρονα με έναν επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 104 δορυφόροι της ISRO (Indian Space Research Organisation) από το 2017.

Η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 πραγματοποιήθηκε από το Cape Canaveral Space Force Station στη Florida και είναι μάλιστα η πρώτη αποστολή που εξυπηρετεί ταυτόχρονα διαφορετικούς πελάτες της εταιρείας, όπως η Planet Labs (ασχολείται με τη χαρτογράφηση της Γης), η Swarm (επικοινωνίες για συσκευές IoT) και η Kepler (επικοινωνίες μέσω δορυφόρων).

Αυτή η μαζική αποστολή δορυφόρων είναι εξαιρετικά συμφέρουσα τόσο για τη SpaceX, όσο και για τους πελάτες της, καθώς το κόστος της αποστολής μειώνεται δραματικά χάριν στους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους Falcon 9. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η SpaceX χρεώνει περίπου $5000 για κάθε κιλό φορτίου.

Από τους 143 δορυφόρους, οι 10 ήταν της SpaceX στο πλαίσιο υποστήριξης του project Starlink για παροχή δορυφορικού Internet. Μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε τροχιά 955 δορυφόροι Starlink και ο στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τους 30.000 σε βάθος χρόνου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading