Spencer Silver: Απεβίωσε ο δημιουργός των Post-It Notes

Ο Spencer Silver, συν-δημιουργός των γνωστών Post-it Notes που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε κάθε γραφείο παγκοσμίως, απεβίωσε στην ηλικία των 80 ετών.

Ο Silver, γεννημένος στο San Antonio του Texas το 1941, σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Arizona και αργότερα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Boulder του Colorado.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αποφάσισε να επικεντρωθεί στις κόλλες. Η κορυφαία στιγμής της καριέρας του, μάλιστα, ήταν όταν δημιούργησε έναν τύπο κόλλας, ο οποίος ήταν αρκετά δυνατός για τη συγκράτηση επιφανειών και εξίσου ισχυρός για την εύκολη αποκόλληση τους.

Η ανθεκτικότητα της συγκεκριμένης κόλλας ήταν το στοιχείο που την καθιστούσε ιδιαιτέρως μοναδική, καθώς μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα χαρτί και να αφαιρεθεί πολλές φορές, δίχως να καταστρέφεται το χαρτί ή να παραμένουν κολλώδη υπολείμματα σε αυτό.

Ύστερα από αποτυχημένες προσπάθειες να εντοπίσει το υλικό που θα τελειοποιούσε την «εφεύρεση» του, το 1974 κατόρθωσε να δημιουργήσει το πρώτο «Post-it Note».

Μέχρι το 1980, τα Post-it Notes είχαν πουληθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε αυτό το παραδοσιακό - γνώριμο – κίτρινο χρώμα χαρτιού και εν συνεχεία επεκτάθηκαν έως τον Καναδά και την Ευρώπη.

Μέχρι να αποσυρθεί το 1996, ο Silver είχε 37 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο όνομά του. Κέρδισε, επίσης, το 1998 το American Chemical Society Award for Creative Invention και συμπεριλήφθηκε το 2010 στο America's National Inventors Hall of Fame και το 2011 στο Minnesota Science & Technology Hall of Fame.

Ο Silver πέθανε στις 8 Μαΐου 2021 στο σπίτι του στο St Paul της Minnesota, από επιπλοκές από κοιλιακή ταχυκαρδία, μια καρδιακή διαταραχή που οδηγεί σε ασυνήθιστα γρήγορους καρδιακούς παλμούς, όπως αναφέρεται από το The New York Times.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading