Στα σκαριά Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ανακοίνωσε πως θα ενσωματώσει νέες λειτουργίες στη δημοφιλή εφαρμογή με σκοπό να προστατεύσει τους νεαρούς χρήστες. Μία από αυτές είναι η απαγόρευση της αποστολής προσωπικών μηνυμάτων από ενήλικους σε χρήστες ηλικίας μικρότερης από 18 ετών, σε περίπτωση που οι τελευταίοι δεν είναι followers.

Στους Όρους Χρήσης του Instagram αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται η χρήση της υπηρεσίας από άτομα κάτω από 13 ετών, παρόλα αυτά, η Facebook γνωρίζει πως είναι το μόνο εύκολο να δηλώσει κανείς μια ψεύτικη ημερομηνία γέννησης. Γι’ αυτό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια έκδοση του Instagram για τις μικρές ηλικίες.

Η ιστοσελίδα BuzzFeed News έχει καταφέρει να πάρει στα χέρια της ένα μήνυμα του Vishal Shah (αντιπρόεδρος του Instagram) που περιγράφει το project στους εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η επίβλεψη θα γίνει από τον Adam Mosseri (επικεφαλής του Instagram) και θα ηγηθεί της ομάδας ο Pavni Diwanji, αντιπρόεδρος της Facebook που έχει εργαστεί στο παρελθόν για την πλατφόρμα YouTube Kids της Google.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το project αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το πρώτο μισό του 2021. Θα εστιάσουμε στο χτίσιμο μιας νέας νεανικής έκδοσης που θα επιτρέψει σε χρήστες κάτω από 13 ετών να χρησιμοποιήσουν το Instagram με ασφάλεια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading