Stadia: Ακόμη 10 τίτλοι προστέθηκαν για την πρεμιέρα της game streaming της υπηρεσίας

Μία μόλις ημέρα απέμεινε για την πρεμιέρα της game streaming συνδρομητικής υπηρεσίας Stadia, για όσους προμηθεύτηκαν εγκαίρως τα πακέτα Founder’s Edition στις χώρες που υποστηρίζουν την υπηρεσία, και η Google προχωρά στην προσθήκη ακόμη 10 τίτλων για να ενισχύσει τον “φτωχό” κατάλογο.

Στα 12 παιχνίδια που έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα θα προστεθούν από αύριο και τα πρώτα 10 της παρακάτω συνολικής λίστας για την πρεμιέρα:

  1. Attack on Titan: Final Battle 2
  2. Farming Simulator 2019
  3. Final Fantasy XV
  4. Football Manager 2020
  5. Grid 2019
  6. Metro Exodus
  7. NBA 2K20
  8. Rage 2
  9. Trials Rising
  10. Wolfenstein: Youngblood
  11. Assassin's Creed Odyssey
  12. Destiny 2
  13. Gylt
  14. Just Dance 2020
  15. Kine
  16. Mortal Kombat 11
  17. Red Dead Redemption 2
  18. Thumper
  19. Tomb Raider
  20. Rise of the Tomb Raider
  21. Shadow of the Tomb Raider
  22. Samurai Shodown

Εξάλλου, η Google διευκρίνησε πως στο αρχικό στάδιο λειτουργίας του Stadia δεν θα υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες της υπηρεσίας, όπως τα Stream Connect, State Share και Crowd Play. Το Stream Connect, πάντως, θα είναι σίγουρα διαθέσιμο πριν το τέλος του έτους, ενώ τα άλλα δύο αναμένονται στις αρχές του 2020. Επίσης, δεν θα υποστηρίζονται οι υπάρχουσες συσκευές Chromecast Ultra, παρά μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο που έλαβαν οι Founders.

Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρώτες εντυπώσεις για το Stadia, καθώς οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν είναι πολύ μεγάλες.

Stadia - Τηλεχειριστήρια

  • Σε ό,τι αφορά τα τηλεχειριστήρια, θα είναι εφικτό να παίζεις στην τηλεόραση μόνο με το Stadia controller, καθώς για την ώρα δεν υποστηρίζονται αυτά των Xbox, PlayStation και Nintendo Switch.
  • Τα πληκτρολόγια και τα mouse είναι συμβατά μόνο με την έκδοση Chrome 75 ή μεταγενέστερη.
  • Τα DualShock 4, Xbox One controller και Xbox Adaptive controller υποστηρίζουν σύνδεση μέσω Bluetooth και USB στον Chrome browser και στα Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a και Pixel 4.
  • Το Xbox One Elite controller και το Xbox 360 controller υποστηρίζουν σύνδεση μόνο μέσω USB στα προαναφερθέντα.
  • Το Nintendo Switch Pro controller υποστηρίζει μόνο τον Chrome browser σε desktop.
  • Ορισμένα από τα παραπάνω τηλεχειριστήρια ενδέχεται να χρειάζονται ξεχωριστούς drivers για να λειτουργούν σωστά σε Windows, macOS, Linux και ChromeOS.
  • Το home button του Xbox Adaptive controller δεν υποστηρίζεται σε συσκευές Android, Linux και ChromeOS.
  • Το home button όλων των Xbox controllers δεν υποστηρίζεται σε συστήματα Windows
  • Το Xbox One Wireless controller δεν υποστηρίζει σύνδεση μέσω Bluetooth σε συστήματα Linux

Πόσο κοστίζει η συνδρομή στο Stadia

Η συνδρομή Stadia Pro κοστίζει €9.99/μήνα και παρέχει στον χρήστη τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, δηλαδή 4K HDR@60fps με 5.1 ήχο surround, πρόσβαση σε δωρεάν παιχνίδια και εκπτώσεις.

Από την άλλη, όποιος δεν θέλει να πληρώσει τη συνδρομή Pro θα μπορεί από το 2020 να επιλέξει το βασικό δωρεάν πακέτο Stadia Base για να απολαμβάνει την ευελιξία της πλατφόρμας στα παιχνίδια που αγοράζει, αλλά σε ανάλυση 1080p με ήχο stereo.

Σε ό,τι αφορά το τηλεχειριστήριο, υπενθυμίζουμε ότι το Stadia υποστηρίζει όλα τα κλασικά τηλεχειριστήρια των παιχνιδοκονσολών, αλλά αυτό της Google κοστίζει €69.99.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα μπορείς να αγοράζεις παιχνίδια για το Stadia με χρήση καρτών δώρου από το κατάστημα Google Play, αλλά και με εξαργύρωση των Google Play Points.

Loading