Stadia: Οριστικό τέλος για την game streaming υπηρεσία της Google

Ακόμη ένα project της Google που ξεκίνησε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μόλις 3μιση χρόνια μετά την πομπώδη παρουσίαση του Stadia, της game streaming υπηρεσίας που θα άλλαζε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε τα video games, η εταιρεία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση ότι θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις 18 Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα, θα επιστρέψει όλα τα χρήματα που ξόδεψαν οι χρήστες για την αγορά του hardware, των παιχνιδιών και των DLCs που προμηθεύτηκαν από το Stadia store.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Stadia, Phil Harrison, ανέφερε στο blog της εταιρείας τα εξής:

Πριν από μερικά χρόνια λανσάραμε την gaming υπηρεσία Stadia και παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση του streaming των games βασίστηκε σε γερές βάσεις, δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών όπως το περιμέναμε. Γι’ αυτό πήραμε την δύσκολη απόφαση να κλείσουμε οριστικά την υπηρεσία.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή αμφισβητήθηκε έντονα το μοντέλο λειτουργίας του Stadia και οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η υπηρεσία είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι φήμες για το κλείσιμο εντάθηκαν ιδιαίτερα πέρυσι τον Φεβρουάριο, όταν η Google έκλεισε όλα τα δικά της studios παραγωγής παιχνιδιών, αν και τότε καθησύχαζε τον κόσμο πως η κίνηση δεν αφορούσε το Stadia.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Google πως δεν ήταν καλή η ιδέα της ή ότι δεν επένδυσε στην ανάπτυξη τεχνολογιών και υποδομών για να υποστηρίξει το Stadia. Αποδεικνύεται, όμως, ότι για να πετύχει μια game streaming υπηρεσία θα πρέπει να έχει από την πρώτη στιγμή πολλούς διαθέσιμους τίτλους.

[Google]

Loading