Stadia: Κλείνει το studio της Google, όχι η υπηρεσία

Το όραμα της Google για την υπηρεσία Stadia δεν θα περιοριζόταν μόνο στο streaming παιχνιδιών, καθώς η εταιρεία είχε δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να μπει και η ίδια στην παραγωγή νέων τίτλων που θα μπορούσαν να παίζουν αποκλειστικά οι συνδρομητές της. Γι’ αυτό είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του SG&E (Stadia Games and Entertainment) που απασχολούσε μεγάλο αριθμό από developers. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και πριν καλά συμπληρωθούν δύο χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Stadia, η Google ανακοινώνει ότι κλείνει το SG&E.

Η ανάπτυξη κορυφαίων παιχνιδιών απαιτεί πολύ χρόνο και μια σοβαρή επένδυση, και το κόστος έχει αυξηθεί εκθετικά. Με δεδομένο ότι έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στη βελτίωση της τεχνολογίας streaming για την υπηρεσία Stadia, αλλά και στην εμβάθυνση των σχέσεων μας με άλλους συνεργάτες, αποφασίσαμε να κλείσουμε το δικό μας studio.

Ήδη η κίνηση της Google σχολιάζεται από αναλυτές σε όλο τον κόσμο ως το πρώτο βήμα για το κλείσιμο του Stadia, αλλά είναι μια μάλλον ιδιαίτερα αυστηρή και πρώιμη κριτική. Σίγουρα είναι ένα πλήγμα για το πρεστίζ της Google το γεγονός ότι παραιτήθηκε τόσο γρήγορα από την παραγωγή αποκλειστικών παιχνιδιών για να ενισχύσει την υπηρεσία της, παρόλα αυτά, το ισχυρό χαρτί του Stadia είναι η δυνατότητα να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια από παντού.

Το Stadia εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, νέοι τίτλοι προστίθενται διαρκώς και η Google επεκτείνει την υπηρεσία σταδιακά σε ολοένα και περισσότερες χώρες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (βλ. Nvidia GeForce Now, Amazon Luna, Microsoft xCloud) και γι’ αυτό μοιάζει απίθανο να έχουμε ολοκληρωτική αποχώρηση από τη Google τόσο σύντομα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading