Stadia: Συμβατή η υπηρεσία με Chromecast with Google TV και πολλές συσκευές Android TV

Σε πείσμα όσων έχουν βιαστεί να καταδικάσουν ως αποτυχημένο το εγχείρημα της game streaming υπηρεσίας Stadia, η Google συνεχίζει τις ενέργειες της για να υλοποιήσει το όραμα που αποκάλυψε πριν από περίπου 2 χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 23 Ιουνίου 2021 θα υποστηρίζεται πλήρως το Stadia από το Chromecast with Google TV, καθώς και από πληθώρα συσκευών Android TV όπως τα Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Hisense Android Smart TVs (μοντέλα U7G, U8G, U9G), Onn FHD Streaming Stick, Onn UHD Streaming Device, Philips 8215, Philips 8505, Philips OLED 935/805 Series, Xiaomi Mi Box 3 και Xiaomi Mi Box 4.

Όσοι διαθέτουν κάποια από τις παραπάνω συσκευές και βρίσκονται σε χώρα όπου έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Stadia, θα μπορούν να παίζουν με τη βοήθεια του Stadia Controller ή άλλου συμβατού Bluetooth τηλεχειριστηρίου. Για τις υπόλοιπες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το Android TV, η πρόσβαση στο Stadia είναι εφικτή σε πειραματικό επίπεδο (κατεβάζεις την εφαρμογή από το κατάστημα Google Play, ωστόσο, ενδέχεται να μην λειτουργεί τέλεια.

Το θετικό είναι ότι η Google δεν τα παρατάει και σαφέστατα το άνοιγμα σε ακόμη περισσότερες συσκευές (και ειδικά τηλεοράσεις ή set-top boxes) είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να επεκταθεί η χρήση του Stadia χωρίς να εξαρτάσαι από smartphones, tablets και υπολογιστές. Ακόμα, πάντως, περιμένουμε να γίνει το άνοιγμα σε περισσότερες χώρες και ενδεχομένως η Google να το καθυστερεί έως ότου είναι απόλυτα σίγουρη πως μπορεί να υποστηρίξει σωστά τους καταναλωτές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading