Stadia: Θα είναι διαθέσιμο στις iOS μέσα από τον Safari browser

Μετά την Nvidia, ήρθε η σειρά της Google να ανακοινώσει σήμερα ότι θα προσφέρει πρόσβαση στη game streaming υπηρεσία Stadia μέσα από τον Safari browser στις iOS συσκευές. Η εταιρεία αναγκάστηκε και αυτή να στραφεί στη λύση του web λόγω της πολιτικής του App Store που δεν επιτρέπει σε τέτοιου είδους υπηρεσίες να λειτουργήσουν σαν native εφαρμογές.

Οι δοκιμές της web app του Stadia για συσκευές iOS θα ξεκινήσουν άμεσα και το γενικό λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί πριν από αυτό του Project xCloud της Microsoft, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2021. Παράλληλα, η Google επιβεβαίωσε πως θα ανοίξει τη λειτουργία State Share (δυνατότητα να μοιράζεσαι μέσα από τα social media με άλλους viewers ή followers το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεσαι σε ένα παιχνίδι) τον Ιανουάριο με την έλευση του Hitman 3.

Το Stadia έχει κλείσει πλέον τον πρώτο χρόνο ζωής και σίγουρα μέχρι στιγμής δεν έχει τελειοποιηθεί, αφού λείπουν αρκετές από τις λειτουργίες που είχαν αναγγελθεί κατά την παρουσίαση του. Η Google δεν αναφέρει πόσους συνδρομητές έχει ήδη στην υπηρεσία της, αλλά τονίζει πως προσφέρει πλέον περισσότερα από 80 παιχνίδια, με 65 από αυτά να είναι κατά διαστήματα διαθέσιμα δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Stadia Pro. Υπενθυμίζουμε ότι πλέον όλοι οι χρήστες του Stadia μπορούν να παίζουν δωρεάν (χωρίς συνδρομή στο Stadia Pro) το Destiny 2.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι με αφορμή την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 (10 Δεκεμβρίου 2020), η Google τρέχει ένα promo για όσους προπαραγγείλουν το παιχνίδι που περιλαμβάνει το πακέτο Stadia Premiere Edition (χειριστήριο Stadia + Chromecast Ultra).

Εμείς στην Ελλάδα είμαστε ακόμα σε αναμονή…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading