Apple: Δεν επιτρέπει τα xCloud και Stadia στο App Store!

Η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο του gaming με την υπηρεσία Project xCloud και το Game Pass, αλλά η Apple δεν βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις της. Το “δαγκωμένο μήλο” απαγόρευσε τις game streaming υπηρεσίες xCloud και Stadia από το App Store, αναφέροντας ότι "παραβιάζουν την πολιτική της” και υπερασπίστηκε την απόφαση της τονίζοντας ότι οι gamers μπορούν να βρουν χιλιάδες ποιοτικά παιχνίδια στην πλατφόρμα της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση δυσαρέστησε ιδιαίτερα τη Microsoft που έσπευσε να κατηγορήσει την Apple ότι “στερεί από τους gamers την απίστευτη εμπειρία των game streaming υπηρεσιών” και τονίζει πως έχουν ρίξει όλο το βάρος πλέον στο Android OS, με σκοπό να είναι απόλυτα έτοιμοι για την πρεμιέρα της 15ης Σεπτεμβρίου 2020.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι το App Store είναι ένα “ασφαλές και προστατευμένο μέρος” όπου όλες οι εφαρμογές που εισέρχονται σε αυτό έχουν περάσει από κάποιους δίκαιους ελέγχους για την ασφάλεια και την ποιότητα. Η Apple αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να ελέγξει κάθε παιχνίδι που προστίθεται στην υπηρεσία Game Pass (xCloud) και στο Stadia, μια αρκετά αντιφατική δήλωση από τη στιγμή που επιτρέπει τα PS Remote Play και Steam Link στο App Store. Ακόμη σημειώνει πως οι developers χρειάζεται να καταθέτουν από μόνοι τους τα παιχνίδια τους για έλεγχο προτού ανέβουν στο App Store, ενώ οι Microsoft και Google δεν παρέχουν εγγυήσεις πως θα κάνουν το ίδιο για οτιδήποτε προστίθεται στις υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί ότι η Facebook καταδικάζει και αυτή με τη σειρά της την απόφαση της Apple και μάλιστα λανσάρει την ξεχωριστή εφαρμογή Facebook Gaming για iOS χωρίς τη δυνατότητα να παίζεις τα mini games που υπάρχουν σε αυτήν. Κατά βάση, το Facebook Gaming αφορά τους streamers για να μοιράζονται το gameplay τους, αλλά η έκδοση για συσκευές Android έχει και μερικά mini games. Μάλιστα, η Facebook τονίζει ότι η εφαρμογή της έλαβε πολλές φορές “άκυρο” από την Apple προτού ανέβει στο App Store, διότι η τελευταία ήταν ανένδοτη σχετικά με τον έλεγχο αυτών των mini games.

Όπως και να ‘χει, όσοι περιμένατε ότι θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια του xCloud σε συσκευές iOS, καλύτερα ξεχάστε το. Το ερώτημα είναι γιατί επέτρεψε η Apple να τρέξει η beta έκδοση του xCloud για το iOS από τον περασμένο Φεβρουάριο, εφόσον δεν είχε σκοπό να αποδεχτεί τέτοιου είδους υπηρεσίες.

[via]

Loading