Microsoft Project xCloud: Η game streaming υπηρεσία έρχεται και στο iOS

Η απάντηση της Microsoft στους ανταγωνιστές της στην ανερχόμενη κατηγορία των game streaming υπηρεσιών είναι το Project xCloud, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να streamαρει τα παιχνίδια του Xbox σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη, αρκεί να έχει μια καλή σύνδεση στο Internet. Όλη η επεξεργασία του παιχνιδιού γίνεται στους cloud servers της Microsoft και στη συνέχεια  streamάρεται στη συσκευή του χρήστη.

Η υπηρεσία Project xCloud είναι διαθεσιμη εδώ και λίγο καιρό σε preview έκδοση για συσκευές Android, αλλά τώρα η εταιρεία ανακοινώνει πως θα επεκτείνει τη δοκιμή της και στις συσκευές iOS. Οι κάτοχοι των τελευταίων θα μπορούν να τη δοκιμάσουν μέσω της πλατφόρμας TestFlight για εφαρμογές που βρίσκονται σε στάδιο beta.

Ακούγεται καλό μέχρι στιγμής, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι το TestFlight προσφέρει πρόσβαση μόλις σε 10000 χρήστες, αριθμό σημαντικά μικρότερο από αυτών που θα ήθελαν πραγματικά να δοκιμάσουν το Project xCloud. Παρόλα αυτά, η Microsoft σκοπεύει να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να ασχοληθούν κρατώντας μια κυκλική σειρά (θα πετάει έξω κάποιους χρήστες αφότου περάσουν ένα χρονικό διάστημα για να κάνει χώρο για άλλους).

[Microsoft]

Loading