Starlink: Παγκόσμια κάλυψη από το Σεπτέμβριο

Η Gwynn Shotwell πρόεδρος της Starlink, υπηρεσίας δορυφορικού Διαδικτύου που αναπτύσσει η SpaceX του Elon Musk δήλωσε επίσημα ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες από τον Σεπτέμβριο να μπορούν όλοι οι χρήστες παγκοσμίως να συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του Starlink.

H Shotwell ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εκτοξεύσει 1.800 δορυφόρους, οι οποίοι όταν φτάσουν σε τελική τροχιά, θα επιτευχθεί η παγκόσμια κάλυψη. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί άδεια από κάθε χώρα ξεχωριστά για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας.

Η Starlink σχεδιάζει να εκτοξεύσει συνολικά 12.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, με κόστος γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Επί του παρόντος παρέχει την υπηρεσία πιλοτικά για συνδρομητές σε 10 χώρες.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ενέκρινε εσχάτως την ανάπτυξη ορισμένων δορυφόρων της Starlink σε χαμηλότερο ύψος από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί, γεγονός που μπορεί να της επιτρέψει να βελτιώσει την κάλυψη νότια της χώρας, καθώς και σε πολικές περιοχές, με την Αλάσκα να προηγείται.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading