Starlink: Τα δορυφορικά πιάτα δεν είναι για το καπό του αυτοκινήτου

Ένας αστυνομικός στην Καλιφόρνια σταμάτησε ένα Toyota Prius την περασμένη Παρασκευή διότι είχε τοποθετήσει στο μπροστινό μέρος του οχήματος του τον εξοπλισμό σύνδεσης στο δορυφορικό δίκτυο.... Starlink. Ωστόσο, λόγω της οπτικής αδυναμίας που προέκυψε από την τοποθέτηση του δορυφορικού πιάτου, ο αξιωματικός έκοψε στον οδηγό του οχήματος μία κλήση, ως πρόστιμο.

Ο αξιωματικός απευθυνόμενος στον οδηγό, αναρωτήθηκε: «Κύριε, σας σταμάτησα σήμερα για αυτό το δορυφορικό πιάτο στο καπό σας. Δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο σας κατά την οδήγηση;» ενώ ο οδηγός απάντησε: «Μόνο όταν παίρνω δεξιές στροφές».

Ο οδηγός είπε στον αξιωματικό της CHP (California Highway Patrol) ότι χρησιμοποιούσαν την κεραία για να έχουν Wi-Fi σχετικά με μία επιχείρηση που «τρέχουν» από το αυτοκίνητό του.

Ο αξιωματικός είπε στον οδηγό ότι «είναι παράνομο να τοποθετήσετε ένα δορυφορικό πιάτο στο καπό του οχήματός σας», επικαλούμενος έναν κρατικό νόμο που απαγορεύει ορισμένα εμπόδια του οπτικού πεδίου, όπως αντικείμενα που κρέμονται από έναν καθρέφτη πίσω ή GPS σε κακή θέση. «Πρόκειται για θέμα ασφαλείας. Αυτές είναι οι πραγματικές ιστορίες του Highway Patrol», συνέχισε.

Η SpaceX δεν έχει πάρει – προς το παρόν – έγκριση από το FCC για την τοποθέτηση δορυφορικών δίσκων Starlink σε κινούμενα οχήματα, όμως η εταιρεία δοκιμάζει παρόμοιες δυνατότητες εδώ και μήνες - κυρίως για περιπτώσεις εμπορικής χρήσης, όπως πλοία μεταφοράς, μεγάλα φορτηγά και επιβατικά αεροπλάνα. Εξάλλου, ο Musk είχε αναφέρει ότι τα δορυφορικά πιάτα για το δίκτυο Starlink, όπως έχουν σχεδιαστεί, είναι πολύ μεγάλα για τοποθέτηση σε μεμονωμένα αυτοκίνητα. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading