Steam Deck: Τρέχει και Windows για να μετατραπεί σε φορητό Xbox (και όχι μόνο)

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Steam Deck, η Valve προχώρησε σε επιπλέον αποκαλύψεις για τη φορητή παιχνιδοκονσόλα της για PC games.

Η σημαντικότερη ίσως είναι αυτή που αφορά το λειτουργικό σύστημα που τρέχει η συσκευή, μιας και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν Windows αντί του SteamOS. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει νέους δρόμους για το Steam Deck, καθότι μέσα από το Windows OS οι gamers θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία Xbox Game Pass, άρα να παίζουν και παιχνίδια Xbox ή να πραγματοποιήσουν εγκατάσταση παιχνιδιών από άλλα καταστήματα (π.χ. Epic Games Store).

Αυτό σημαίνει ότι η Valve δεν θα έχει “κλειδωμένο” το Steam Deck στο δικό της οικοσύστημα, αλλά θα το πουλά ως ένα ολοκληρωμένο φορητό PC για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει με διαφορετικούς τρόπους. Το θέμα είναι, βέβαια, κατά πόσο θα τρέχει σωστά το λειτουργικό σύστημα Windows και να θα είναι λυμένα όλα τα θέματα συμβατότητας. Παρόλα αυτά, είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει σε μια φορητή παιχνιδομηχανή για PC games και είμαστε πραγματικά περίεργοι (αν όχι ενθουσιασμένοι) για να δούμε πως θα λειτουργεί στην πράξη.

Αξίζει να αναφέρουμε και τη δήλωση του ιδρυτή της Valve, Gabe Newell, για την τιμολογιακή πολιτική που επέλεξε η εταιρεία για το Steam Deck. Ο κ. Newell ξεκαθάρισε πως η Valve “ματώνει” οικονομικά από την πολύ χαμηλή τιμή της συσκευής. Στόχος της, όμως, είναι να δημιουργήσει μια νέα αγορά που θα προσεγγίσει εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο και τότε θα μπορεί να μετουσιώσει σε κέρδος αυτήν την άμεση επαφή με το gaming κοινό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading