Stretch: Το ρομπότ της Boston Dynamics έπιασε δουλειά στη DHL

Η Boston Dynamics αποκάλυψε ότι θα παραδώσει έναν στόλο από ρομπότ Stretch σε αποθήκες της DHL στην Βόρεια Αμερική τα επόμενα τρία χρόνια.

Το ρομπότ Stretch που είναι κατάλληλο για εργασίες σε αποθήκες, διαθέτει μια μικρή βάση με ρόδες και μπορεί να κινηθεί ευέλικτα σε περιορισμένο χώρο. Έχει έναν πτυσσόμενο βραχίονα με μια έξυπνη λαβή που είναι εξοπλισμένη με προηγμένους αισθητήρες και κάμερες, προκειμένου αναζητά και να πιάνει αυτόματα μεγάλη γκάμα από κούτες διαφορετικού τύπου. Μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει μέσα και γύρω από αποδιοργανωμένες στοίβες κιβωτίων και να ανασηκώσει πεσμένα κουτιά.

Stretch Boston Dynamics DHL

Η CIO της DHL Supply Chain North America, Sally Miller, δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία:

Στην DHL Supply Chain, δεσμευόμαστε για συνεχή καινοτομία και ψηφιακό μετασχηματισμό για τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μας. Η επένδυση στον αυτοματισμό της αποθήκης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και στη βελτίωση των υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Boston Dynamics για να αναπτύξουμε την καλύτερη ρομποτική στις αποθήκες μας. Το ρομπότ Stretch αντιμετωπίζει πολύπλοκες βιομηχανικές προκλήσεις μέσω ευέλικτου αυτοματισμού, τον οποίο θα μπορούμε να αναπαράγουμε και να κλιμακώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμφωνία της Boston Dynamics με την DHL αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μέρος της στρατηγικής Accelerated Digitalization της εταιρείας. Τα σχέδια της DHL περιλαμβάνουν την επέκταση του ρομπότ Stretch σε άλλους τομείς των εργασιών της αποθήκης με στόχο την αυτοματοποίηση πρόσθετων λειτουργιών στις αποθήκες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Boston Dynamics]

Loading