Telegram: Κέρδισε 70 εκατ. χρήστες στο blackout του Facebook

Με το μεγάλο blackout των δημοφιλέστερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger, οι χρήστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν άλλες πλατφόρμες. Ο «νικητής» στη μάχη των υπόλοιπων διασωθέντων μέσων που έμειναν εν ενεργεία αποδεικνύεται να είναι εν τέλει το Telegram.

Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov ισχυρίστηκε ότι η διακοπή του Facebook είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθούν στην πλατφόρμα περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι. Συνέχισε, λέγοντας ότι η υπηρεσία λειτούργησε άψογα για την πλειοψηφία των χρηστών, ωστόσο, παρατηρήθηκαν μειωμένες ταχύτητες σε μια μερίδα χρηστών στην Αμερική λόγω του αυξημένου αριθμού εισόδων στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Facebook να αλλάξει την πολιτική απορρήτου του WhatsApp τον Ιανουάριο είχε επίσης ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να δοκιμάσουν το Telegram. Ο Durov είχε αναφέρει ότι 25 εκατομμύρια νέοι χρήστες εισήλθαν στο Telegram σε μόλις 72 ώρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Telegram]

Loading