Τέλος για τα YouTube Stories, το βάρος στα Community posts και τα YouTube Shorts

Με το βάρος να έχει πείσει, φυσιολογικά, στα YouTube Shorts, ήταν αναμενόμενο ότι η Google θα προχωρούσε σε ορισμένες αλλαγές στη δημοφιλή υπηρεσία για να μην υπερφορτώνονται οι servers της και μπερδεύονται οι χρήστες.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι καταργεί οριστικά τα YouTube Stories, μια λειτουργία «κλεμμένη» από Snapchat και Instagram, η οποία έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να δημοσιεύουν μικρά videos που αφαιρούνταν αυτόματα μετά από 7 ημέρες. Από τις 26 Ιουνίου 2023 και έπειτα δεν θα είναι εφικτή η δημοσίευση νέων YouTube Stories, ενώ θα σταματήσουν να εμφανίζονται στην υπηρεσία μετά από μία εβδομάδα (στις 3 Ιουλίου 2023) όταν και θα έχει περάσει το 7ημερο «ζωής» των τελευταίων.

Όπως αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης του YouTube στο επίσημο blog της,

Σήμερα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου στο YouTube, από τα Community posts και τα Shorts μέχρι τα long-form videos και τα Live. Δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά, αποφασίσαμε να καταργήσουμε τα Stories. Τα τελευταία μπορεί να φεύγουν από την πλατφόρμα, όμως έχουμε παρατηρήσει πως τα Community posts και τα YouTube Shorts είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.

Να σημειωθεί ότι οι δημιουργοί περιεχομένου που ασχολήθηκαν τόσο με τα Stories, όσο και με τα Shorts, αναφέρουν πως τα τελευταία φέρνουν πολλούς περισσότερους νέους συνδρομητές στα κανάλια τους σε σύγκριση με τα πρώτα. Επίσης, η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα την επιλογή να μετατρέπεις τα Community posts σε εφήμερα, δηλαδή να εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

[YouTube]

Loading