Tesla: Νέα μπαταρία για διπλάσια αυτονομία, όχημα με κόστος $25.000 σε 3 χρόνια

Σημαντικές οι εξαγγελίες του Elon Musk στην εκδήλωση Tesla Battery Day, καθώς εκτός από το άπιαστο Tesla Model S Plaid είχαμε την ανακοίνωση για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας, τον στόχο για κυκλοφορία προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου και τη δήλωση ότι σύντομα θα φτάσουν στο επίπεδο της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Ξεκινώντας από τη νέα μπαταρία, ο Musk ισχυρίζεται ότι η νέα αρχιτεκτονική θα μειώσει το κόστος παραγωγής στο μισό και θα αυξηθεί η αυτονομία του οχήματος κατά 54%. Το μέγεθος της μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε όγκο, παρόλα αυτά, η χρήση “ξερού” πυριτίου και η νέα τεχνολογία για την κατασκευή της καθόδου θα μειώσουν σημαντικά το κόστος. Θα ενσωματώνεται στο εσωτερικό των οχημάτων Tesla και χάριν στο νέο σχεδιασμό θα μπορούν να χωρέσουν περισσότερες για την υποστήριξη των αναγκών ειδικά των φορτηγών (βλ. Semi Truck).

Αυτή η νέα μπαταρία δένει ωραιότατα με το επερχόμενο προσιτό Tesla που θα κοστίζει μόλις $25.000 και αναμένεται στην αγορά σε τρία χρόνια από σήμερα. Ο Elon Musk τόνισε ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρεται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla και θα ήθελε πραγματικά να αποκτήσει κάποιο, ωστόσο, το κόστος είναι αρκετά μεγάλο στην παρούσα φάση. Γι’ αυτό φιλοδοξεί ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα πολύ πιο προσιτό μοντέλο που θα το αντέχει η μέση τσέπη, μιας και το όραμα τους είναι να πετύχουν μαζικές πωλήσεις.

Τέλος, ο Musk επανέλαβε ότι θα φτάσουν στο Level 5 της αυτόνομης οδήγησης (χωρίς πεντάλ και τιμόνι) πριν το τέλος του 2020, αλλά δεν ανέφερε κάτι σχετικό με ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε πραγματικό εμπορικά διαθέσιμο όχημα.

Loading