Tianwen-1: Η Κίνα προσεδάφισε με επιτυχία το Zhurong rover στον Άρη!

Συνεχίζονται οι διαστημικές επιτυχίες για την Κίνα, η οποία κατάφερε να φέρει εις πέρας και το δεύτερο σκέλος της αποστολής Tianwen-1 στον πλανήτη Άρη. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι προσεδάφισε με επιτυχία το Zhurong rover στον κόκκινο πλανήτη και πλέον ξεκινά τις δοκιμές για να προσπαθήσει να κινηθεί - εξερευνήσει την επιφάνεια του.

Στις 15 Μαΐου 2021, η πρώτη αποστολή εξερεύνησης του πλανήτη Άρη από τη χώρα μας, Tianwen-1, κατάφερε να προσεδαφιστεί στην προεπιλεγμένη ζώνη στην περιοχή Utopia Planitia, αφήνοντας ένα Κινέζικο αποτύπωμα στον Άρη για πρώτη φορά. Είναι ένα ορόσημο για τη χώρα μας και για τις προσπάθειες που κάνουμε για την εξερεύνηση του Διαστήματος.
Στην επόμενη φάση, το Zhurong rover θα φωτογραφίσει την περιοχή της προσεδάφισης, θα εκτελέσει μια σειρά δοκιμών των οργάνων του και θα ξεκινήσει την εξερεύνηση του πλανήτη.

Το rover της Κίνας πήρε την ονομασία του απο τον αρχαίο θεό της φωτιάς της αρχαίας Κινεζικής Μυθολογίας (Zhurong), διαθέτει 6 ρόδες και ζυγίζει 240kg. Είναι εξοπλισμένο με 7 όργανα (κάμερες, φασματοσκόπιο, ραντάρ για παρακολούθηση κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, αναλυτή της σύστασης του εδάφους, σύστημα μετεωρολογικής παρακολούθησης και αισθητήρα ανίχνευσης μαγνητικών πεδίων).

Σε αντίθεση με τα rover της NASA, το Zhurong δεν θα προσπαθήσει να βρει ίχνη μικροβιακής ζωής, αλλά θα αναζητήσει αποδείξεις ύπαρξης νερού σε υγρή μορφή. Παράλληλα, το orbiter της αποστολής Tianwen-1 αναλύει την ιονόσφαιρα του Άρη και την επίδραση που έχει στο κλίμα του πλανήτη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading