TikTok: Ανοίγει ο δρόμος για το μπλοκάρισμα του στις ΗΠΑ...

Η ByteDance προχωρά στο λανσάρισμα ενός νέου προγράμματος αποζημίωσης των δημιουργών περιεχομένου στην πλατφόρμα TikTok, δίνοντας τους πλέον τη δυνατότητα να δημιουργούν συλλογές από videos που θα μπορεί να παρακολουθήσει ο χρήστης μόνο αν πληρώσει, όπως περίπου λειτουργούν τα OnlyFans και Patreon.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να φτιάχνουν playlists με έως 80 videos διάρκειας έως 20 λεπτών το καθένα και να χρεώνουν από $1 έως $190 απευθείας μέσα από την επίσημη σελίδα τους στο TikTok.

Όσο η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την πλατφόρμα της για να διατηρήσει σε αυτήν τους δημιουργούς και το κοινό, τα μαντάτα από τις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ευχάριστα για το TikTok. Μέσα στην εβδομάδα κατατέθηκε νομοσχέδιο που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στην κυβέρνηση Biden να μπλοκάρει πλήρως το TikTok από τη χώρα, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινωθεί η απαγόρευση πρόσβασης από κυβερνητικές συσκευές.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το περιεχόμενου του νομοσχεδίου, μιας και είναι παρόμοιο με αυτά που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια για να μπλοκαριστούν οι εταιρείες από τις μη-φιλικές χώρες για τις ΗΠΑ, όπως Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Ρωσία, Βενεζουέλα και Κούβα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το νομοσχέδιο δεν κατονομάζει το TikTok, αλλά θέλει να αποκλείσει οποιαδήποτε εφαρμογή έχει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών πολιτών αν προέρχεται από εταιρεία που θεωρητικά έχει σχέσεις με την κυβέρνηση της Κίνας, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ουσιαστικά οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για την επικείμενη ακρόαση του Shou Zi Chew, CEO του TikTok, ενώπιον του Κογκρέσου.

[via]

Loading