TikTok: Απαγορεύει τα deepfakes από την πλατφόρμα

Οι κινήσεις “καλής διαγωγής” συνεχίζονται από τη ByteDance, η οποία ανακοίνωσε πως αλλάζει τους κανόνες Ορθής Χρήσης του TikTok για να απαγορεύσει οριστικά τα deepfakes από την υπηρεσία της. Το TikTok βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα ασφαλείας (και την κλασική κόντρα με την Κίνα), αλλά η ByteDance είναι διατεθειμένη να πουλήσει μερίδιο σε αμερικανική εταιρεία (βλ. Microsoft) για να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στις ΗΠΑ.

Για όσους δεν θυμούνται, τα deepfakes είναι πειραγμένα videos και εικόνες όπου γίνεται αντικατάσταση των προσώπων συνήθως με διασημότητες με τη βοήθεια αλγορίθμου Τεχνητής Νοημοσύνης και μάλιστα έχουν βελτιωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για τη διασπορά ψευδών/παραπλανητικών ειδήσεων, αλλά και για την διαπόμπευση χρηστών.

Η απόφαση της ByteDance σχετίζεται άμεσα με τα θέματα που αντιμετωπίζει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και γι’ αυτό, άλλωστε, έχει απαγορεύσει ήδη την εμφάνιση πολιτικών διαφημίσεων στην υπηρεσία TikTok ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του προσεχή Νοεμβρίου. Παράλληλα, έχει συνάψει συνεργασίες με τις PolitiFact και Lead Stories, ώστε να προστατεύσει τους εκατομμύρια χρήστες του TikTok από παραπλανητική πληροφόρηση.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει δοθεί διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 για την επίτευξη συμφωνίας με τη Microsoft σχετικά με την εξαγορά ποσοστού στο TikTok, διαφορετικά η κυβέρνηση Trump θα βγάλει απαγορευτικό και για αυτήν την υπηρεσία.

[via]

Loading