TikTok: Απορρίφθηκε η πρόταση της Microsoft, στροφή στην Oracle

Εν μέσω των εξαγγελιών της κινεζικής κυβέρνησης ότι προτιμά να κλείσει οριστικά το TikTok από το να περάσει σε αμερικανικά χέρια, η ByteDance συνεχίζει τις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της Microsoft για να προκρίνει αυτήν της Oracle.

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις εξελίξεις με μια σύντομη δήλωση της:

Θεωρούμε ότι η πρόταση μας ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προτατεύοντας ταυτόχρονα και τα εθνικά συμφέροντα. Για να τα καταφέρουμε θα χρειαζόταν να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές με σκοπό να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία σε θέματα ασφαλείας, ιδιωτικότητας και παραπληροφόρησης, κινήσεις που έγιναν ξεκάθαρες από μέρους μας από τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πως θα διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα το πρωί ήρθε στη δημοσιότητα μια αναφορά από τη South China Morning Post που ισχυρίζεται ότι η ByteDance δεν προτίθεται να πουλήσει τον αλγόριθμο του TikTok σε κανέναν, διότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει αλλάξει την πολιτική για την εξαγωγή τεχνολογίας από τη χώρα. Παρόλα αυτά, είναι ανοικτή στην ανάπτυξη νέου αλγορίθμου από αμερικανική εταιρεία για τη λειτουργία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την Oracle για την επικείμενη εξαγορά του TikTok.

[via]

Loading