TikTok: Επεκτείνει τη διάρκεια των videos στα 10 λεπτά

Οι δοκιμές των προηγούμενων εβδομάδων απέδωσαν καρπούς, καθώς το TikTok δίνει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν videos διάρκειας έως 10 λεπτών. Η κίνηση αυτή είναι σαφέστατα ένα τεράστιο άλμα για την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το αρχικό όριο ήταν 15 δευτερόλεπτα, ανέβηκε στο 1 λεπτό, έφτασε στα 3 λεπτά τον περασμένο Ιούλιο και φτάσαμε στη σημερινή «εκτόξευση».

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok στην ιστοσελίδα TechCrunch,

Πάντοτε σκεφτόμαστε νέους τρόπους για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία χρήσης του TikTok. Πέρυσι φέραμε τα videos μεγαλύτερης διάρκειας, δίνοντας στην κοινότητα περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσει περιεχόμενο. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε videos διάρκειας έως 10 λεπτών, τα οποία θα δώσουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους δημιουργούς περιεχομένου σε όλο τον κόσμο.

Με αυτήν την επέκταση το TikTok γίνεται ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνιστής για το YouTube, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι αντίπαλοι έχουν ετοιμάσει ανάλογες κινήσεις για να ανακόψουν την εκθετικά ανοδική πορεία του (βλ. YouTube Shorts, Instagram/Facebook Reels).

Η επέκταση των TikTok videos στα 10 λεπτά θα εμφανιστεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες.

[via]

Loading