TikTok: Ο Trump βάζει φρένο στην εφαρμογή και στη...Microsoft

Αυξημένο το ενδιαφέρον αυτό το Σαββατοκύριακο για το TikTok, μιας και έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Donald Trump και της κυβέρνησης του. Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας σε δήλωση του ότι σκέφτεται να το απαγορεύσει με δική του προσωπική εντολή, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί η απειλή του.

Από την πλευρά της, η ByteDance (ιδιοκτήτρια του TikTok) ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να πουλήσει μερίδιο της εφαρμογής σε εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων έτσι ώστε να προστατευθεί από μια πιθανή απαγόρευση και να δείξει καλή διάθεση απέναντι στην κινδυνολογία των ΗΠΑ.

Μέσα σε όλα αυτά κυκλοφόρησε η πληροφορία το πρακτορείο Reuters πως η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ByteDance για την εξαγορά μεριδίου του TikTok, παρόλα αυτά, η δήλωση του Trump έβαλε στον πάγο αυτές τις συζητήσεις και όλοι τηρούν στάση αναμονής.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα αποφασίσει τελικά ο Donald Trump, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολύ σύντομα σημαντικές εξελίξεις για το TikTok.

[via]

Loading