Το 1ο MIT «EmTech Europe» στην Ελλάδα

Στις 17&18 Ιανουαρίου 2024, έρχεται στην Αθήνα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια της Ευρώπης, το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, «EmTech Europe» για τη διεθνή τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Το «EmTech Europe» σε συνεργασία με την «Καθημερινή», θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την χώρα μας να εδραιώσει τη θέση της ως διεθνής τεχνολογικός κόμβος.

Υπό τον τίτλο Technology Enabled ESG «Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης» θα διερευνήσει τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος, μέσα από το πρίσμα αυτών των τριών σημαντικών κριτηρίων. Η κορυφαία συνάντηση επαγγελματιών, ερευνητών και στελεχών από την Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή, θα καλύψει επίσης επιμέρους θέματα όπως Τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες αιχμής που ανασχηματίζουν δραστικά τους κλάδους της οικονομίας και το μέλλον της εργασίας. Πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την κυκλική οικονομία. Πώς η τεχνολογία μπορεί να γεφυρώσει κοινωνικές διαφορές και να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, εστιάζοντας στην ψηφιακή ένταξη και τον μετασχηματιστικό ρόλο των τεχνολογιών υγείας (HealthTech) και παιδείας (EdTech).

Μεταξύ των έως τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται οι:

  • Anant Agarwal (Chief Platform Officer, 2U – ιδρυτής edX – καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής, ΜΙΤ)
  • Tom Mason (CTO, Stability AI)
  • Conrad Wolfram (Συνιδρυτής και διευθυντής στρατηγικής ομίλου Wolfram)
  • Νίκος Ανδρικογιαννόπουλος (Ιδρυτής και CEO της Metrika)
  • Μανώλης Κέλλης (Καθηγητής Πληροφορικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, Υπολογιστικής Βιολογίας, ΜΙΤ)
  • Θεόδωρος Ευγενίου (Καθηγητής, INSEAD & Συνιδρυτής, Tremau)

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των έως τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν οι κορυφαίοι στην τεχνολογία, σύσσωμη η κοινότητα των startups, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, επενδυτές, καθώς και διαμορφωτές πολιτικής.

Για να παρακολουθήσετε το «EmTech Europe» αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ και επωφεληθείτε από τα Εarly Bird Passes για όσο ακόμα διατίθενται.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Loading