Το AI της Google γράφει emails, απαντά σε μηνύματα και δημιουργεί wallpapers

Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, η Τεχνητή Νοημοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου Google I/O 2023, καθώς η εταιρεία προχωρά σταδιακά στην ενσωμάτωση διάφορων AI εργαλείων σε όλες τις υπηρεσίες της.

Ένα από αυτά είναι και το “Help Me Write”, το οποίο ουσιαστικά θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ζητά από το AI να του γράψει ένα ολοκληρωμένο email που στη συνέχεια θα μπορεί να επεξεργαστεί για να προσθέσει ή να διορθώσει οτιδήποτε δεν του αρέσει, ή απλά να το στείλει όπως είναι στον παραλήπτη. 

Εκτός, όμως, από τη συγγραφή του email, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει βοήθεια από το AI για να συνδράμει σε ό,τι έχει γράψει ήδη ο ίδιος για να μεγαλώσει το μέγεθος του ή να αλλάξει το ύφος (π.χ. να γίνει πιο επίσημος ο λόγος) ή να συμπτύξει το περιεχόμενο του σε λιγότερες λέξεις. Η ιδέα είναι να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του AI για να γλιτώνεις χρόνο και όσοι γράφουν πολλά emails καθημερινά θα βρουν σίγουρα πολύ χρήσιμη τη συμμετοχή του AI.

google-magic-compose.jpg

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Magic Compose, το οποίο προορίζεται για να γράφει απαντήσεις σε εισερχόμενα γραπτά μηνύματα στην εφαρμογή Messages, με βάση φυσικά το περιεχόμενο του εισερχόμενου μηνύματος. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση από φέτος το καλοκαίρι.

google-custom-ai-wallpaper.jpg

Τέλος, ο αλγόριθμος παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης της Google θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί custom wallpapers για την συσκευή του χρήστη, ρωτώντας τον ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό που έχει στο μυαλό του. Η επιλογή των χρωμάτων θα βασίζεται στην γραμμή Material You για να ακολουθεί τα χρώματα του περιβάλλοντος χρήσης.

Loading