Το iPhone 17 αναμένεται με ακόμα πιο ανθεκτική οθόνη

Η σειρά iPhone 16 της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους (κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο), αλλά ήδη υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το iPhone 17 του επόμενου έτους. Σύμφωνα με αυτές, η συσκευή ενδέχεται να διαθέτει ένα "εξαιρετικά σκληρό αντι-ανακλαστικό επίστρωμα" στο εξωτερικό γυαλί που θα προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές σε σχέση με το Ceramic Shield που χρησιμοποιείται σήμερα.

Ο ισχυρισμός προέρχεται από τον leaker Instant Digital, ο οποίος ανέφερε μέσω του δικτύου Weibo ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας έχει αποκτήσει πρόσβαση στο συγκεκριμένο υλικό επικάλυψης, αλλά είναι μάλλον απίθανο να προλάβει να μπει στη φετινή σειρά iPhone 16.

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το προστατευτικό γυαλί με την κυκλοφορία του iPhone 12 το 2020. Πρόκειται για ένα κεραμικό γυαλί που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Corning, την κατασκευάστρια εταιρεία του Gorilla Glass. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δήλωνε πως το Ceramic Shield στο iPhone 12 προσφέρει έως και τέσσερις φορές καλύτερη προστασία από πτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η βελτιωμένη απόδοση επιτεύχθηκε με την "προσθήκη ενός νέου βήματος κρυστάλλωσης σε υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσει νανοκεραμικούς κρυστάλλους μέσα στη γυάλινη μήτρα", όπως εξήγησε η Apple. Έκτοτε, το Ceramic Shield πέρασε και σε μεταγενέστερα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένης της περσινής σειράς iPhone 15. Η Apple το προώθησε λέγοντας ότι "το μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield συνεχίζει να είναι πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε άλλο γυαλί smartphone".

Μετά από 5 χρόνια είναι αρκετά λογικό να δούμε μια νέα επικάλυψη για την οθόνη του iPhone. 

[via]

Loading