Το νέο Gmail διαθέσιμο πλέον για όλους τους χρήστες

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται το επανασχεδιασμένο Gmail στους χρήστες σε όλο τον κόσμο, το οποίο φέρνει ένα ελαφρώς παραλλαγμένο περιβάλλον χρήσης με έμφαση στην γρήγορη πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες παραγωγικότητας της εταιρείας, όπως τα Chat, Meet και Spaces.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί εάν θέλουν να βλέπουν το νέο design του Gmail, αλλά από σήμερα ξεκίνησε η αυτόματη μεταφορά σε αυτό για όλο τον κόσμο και απλά προσφέρει την επιλογή για όποιον το επιθυμεί να επιστρέψει στον παλιό σχεδιασμό.

new-gmail-for-all-1.jpg


Το νέο περιβάλλον χρήσης του Gmail ενσωματώνει όλες τις προαναφερθείσες υπηρεσίες στην ίδια οθόνη, ούτως ώστε ο χρήστης να έχει τα πάντα μπροστά του με ένα κλικ για να παραμένει όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος στην δουλειά του. Βέβαια, οι απόψεις διίστανται κατά πόσο με αυτόν τον τρόπο δεν αποσπάται η προσοχή, καθώς για κάθε εφαρμογή έχει δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος.

Αφήνοντας τον κέρσορα του mouse επάνω στις υπηρεσίες που εμφανίζονται στην αριστερή στήλη βλέπεις αυτόματα μια προεπισκόπηση των chats και των spaces, ενώ πατώντας επάνω στο εικονίδιο Meet μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα μια νέα τηλεδιάσκεψη χωρίς να χάνεις χρόνο.

new-gmail-for-all.jpg

Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχει γυρίσει το Gmail στη νέα εμφάνιση, μπορείτε να πατήσετε επάνω δεξιά στο γρανάζι και να επιλέξετε το “Try out the new Gmail view”. Εάν πάλι προτιμάτε την παλιά εμφάνιση, στο ίδιο μέρος θα βρείτε την αντίστροφη επιλογή. Λογικά η Google θα συνεχίσει να υποστηρίζει και τους δύο σχεδιασμούς για μερικούς μήνες και έπειτα θα κρατήσει μόνο τον καινούργιο.

Loading