Ειδικά φανάρια κυκλοφορίας για πεζούς που "χαζεύουν" στο smartphone τους

lights

Είναι προφανείς οι κίνδυνοι όταν χρησιμοποιείς το smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά επικίνδυνη συνήθεια ακόμη και όταν περπατάς. Έχουν καταγραφεί πάμπολλα ατυχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως πεζοί που έπεσαν σε τρύπες ή σκόνταψαν σε πεζοδρόμια ή πετάχτηκαν μπροστά σε αυτοκίνητα επειδή χάζευαν στη συσκευή τους αντί για τον δρόμο.

Γι' αυτό το λόγο, το Augsburg αποφάσισε να εγκαταστήσει ειδικά φανάρια κυκλοφορίας στο πεζοδρόμιο για να τραβούν την προσοχή αυτών που περπατούν με το κεφάλι χαμηλά επειδή παρακολουθούν την οθόνη του smartphone τους καθώς περπατούν. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σειρά από κόκκινα φώτα LED που έχουν ενσωματωθεί στο πεζοδρόμιο, μια απόφαση που λήφθηκε μετά τον τραγικό ατύχημα μιας 15χρονης που βγήκε μπροστά σε ένα τραμ επειδή άκουγε μουσική και είχε το βλέμμα της στο smartphone.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα έχει επιτυχία το εγχείρημα της γερμανικής πόλης, αλλά μπορεί να σημειωθεί ως ακόμη ένα μέτρο για πρόβλεψη ατυχημάτων.

[via]

Loading