Μια ώρα τηλεόρασης αφαιρεί 22 λεπτά από τη ζωή σου

Νέα έρευνα του Queensland University υποδεικνύει την παρακολούθηση τηλεόρασης ως μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου.  Μία ώρα τηλεόρασης τη μέρα ισοδυναμεί με το κάπνισμα δύο τσιγάρων, αφαιρώντας, μάλιστα, 22 λεπτά από τη διάρκεια ζώης σου!

Για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκε δείγμα 11.000 ανθρώπων ηλικίας 25 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόση ώρα τη μέρα παρακολουθούν τηλεόραση και στη συνέχεια έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων με τον εθνικό πληθυσμό και τα στοιχεία θνησιμότητας.

Τα αποτελέσματα της έρευνα έδειξαν ότι όσοι παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου 6 ώρες τη μέρα ζουν κατά μέσο όρο 5 χρόνια λιγότερο από αυτούς που δεν παρακολουθούν!

Φυσικά, δεν είναι η τηλεόραση αυτή καθεαυτή που βλάπτει, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ο Dr. David L. Katz, του Yale University School of Medicine εξηγεί:

“Κατά κανόνα, όσο περισσότερη ώρα βλέπουμε τηλεόραση, τόσο περισσότερο φαγητό καταναλώνουμε αλόγιστα  μπροστά στην τηλεόραση και τόσο λιγότερο ασκούμαστε. Περισσότερο φαγητό και λιγότερη σωματική άσκηση αυξάνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και καρκίνο. Μία άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης συχνά σχετίζεται με περιπτώσεις μοναχικότητας ή κατάθλιψης που ενδεχομένως να αποτελούν τις πραγματικές αιτίες της πρόωρης θνησιμότητας”.

[πηγή digitaltrends]

 

This entry was posted in Health, Misc. Bookmark the permalink.