Ταχύτατη εξάπλωση malware στο Twitter, μετατρέπει τους λογαριασμούς σας σε spammer

Ένα νέο επικίνδυνο spam εμφανίστηκε στο Twitter, το οποίο διαφημίζει τα “acai berries“, οπότε σε περίπτωση που σας έρθει κάποιο τέτοιο tweet μη το επιλέξετε, ειδάλλως ο λογαριασμός σας θα μετατραπεί σε spammer και θα αποστέλλει αυόματα links που οδηγούν σε ιστοσελίδες με “acainews“.

Η επίθεση αυτή στο Twitter προσέβαλλε 10.000 λογαριασμούς σε μόλις 1 λεπτό, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος μετάδοσης, φαίνεται ότι με απλό click στο link “acainews” προσβάλλει το λογαριασμό. Ακόμη, είναι πιθανό ότι οι λογαριασμοί που προσβλήθηκαν είχαν δεχτεί προηγουμένως επίθεση από εφαρμογή third-party.

Όπως και να έχει, είναι μία από τις ταχύτερα εξαπλώμενες επιθέσεις και σε περίπτωση που έχει προσβληθεί ο λογαριασμός σας, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα password στο Twitter και να ελέγξετε εάν ο λογαριασμός σας σχετίζεται με κάποια άγνωστη τρίτη εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής έχει ειπωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα η επίθεση αυτή συνδέεται με αυτή που έγινε στο δίκτυο ιστοσελίδων της Gawker Media, από την οποία επηρρεάστηκαν 1.3 εκατομμύρια λογαριασμοί από χρήστες που άφηναν σχόλια!

[πηγή Mashable]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.