Twitter: Με $8/μήνα θα γίνεσαι συνδρομητής για να έχεις και πιστοποιημένο λογαριασμό

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Twitter και το κοινωνικό δίκτυο της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον Elon Musk και την ανάληψη των καθηκόντων του CEO από τον ίδιο. Πέρα από τις απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών και την πρόθεση περαιτέρω περικοπών που αφορούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία, ο Elon Musk επιθυμεί να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της πλατφόρμας με σκοπό να αυξήσει την κερδοφορία και μειώσει ταυτόχρονα τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα bots.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue, το οποίο θα κοστίζει στο εξής $8/μήνα και ανάμεσα στα προνόμια για τους συνδρομητές θα συμπεριλαμβάνεται το μπλε tick που υποδηλώνει ότι ο λογαριασμός είναι πιστοποιημένος, η προτεραιότητα στην λήψη απαντήσεων (replies), στα mentions και στην αναζήτηση, η δυνατότητα ανάρτησης video και audio μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και η εμφάνιση πολύ λιγότερων διαφημίσεων. Επιπλέον, ο Musk αναφέρει ότι εάν οι εκδότες συνεργαστούν με την Twitter θα μπορέσει να προσφέρει στους συνδρομητές την δυνατότητα να διαβάζουν άρθρα και γενικότερα περιεχόμενο που απαιτεί χρέωση (paywalls).

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει το νέο μοντέλο λειτουργίας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι χρήστες θα το στηρίξουν ή αν θα στραφούν σε άλλες πλατφόρμες.

Εξάλλου, φήμες λένε ότι ο Elon Musk επιθυμεί να αναβιώσει και την υπηρεσία Vine με τα μικρά videos που παίζουν σε loops, η οποία είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2016. Ο Musk πραγματοποίησε ο ίδιος μια δημοσκόπηση για να ρωτήσει τους χρήστες του Twitter εάν θέλουν να επιστρέψει το Vine και το 70% από τα 5 εκατομμύρια που ψήφισαν δήλωσαν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Loading