Twitter: Παροτρύνει τους χρήστες να διαβάζουν τα άρθρα προτού κάνουν retweet

Οι καλές ενέργειες για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά και για τον μετριασμό της αναίτιας διαδικτυακής οργής, συνεχίζονται από πλευράς Twitter.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει την εμφάνιση ενημερωτικού pop-up όταν ο χρήστης επιχειρεί να πραγματοποιήσει κάποιο retweet άρθρου, στο οποίο τον παροτρύνει να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο και να μη μείνει μόνο σε αυτό που βλέπει στον τίτλο.

Η νέα λειτουργία εμφανίστηκε σε ορισμένους χρήστες της εφαρμογής Twitter για συσκευές Android, στις περιπτώσεις που επιχείρησαν να διαμοιραστούν κάποιο άρθρο χωρίς προηγουμένως να το έχουν ανοίξει.

Ο διαμοιρασμός ενός άρθρου μπορεί να πυροδοτήσει μια συζήτηση, επομένως, ίσως θα θέλατε να το διαβάσετε προτού κάνετε το tweet. Προκειμένου να προωθήσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο, δοκιμάζουμε την εμφάνιση ενός μηνύματος στην εφαρμογή για συσκευές Android, όταν ο χρήστης επιχειρεί Retweet χωρίς να έχει ανοίξει προηγουμένως το άρθρο.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί η λειτουργία για όλους τους χρήστες, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα συμβεί σε κάποια από τις επόμενες αναβαθμίσεις της εφαρμογής.

[Twitter]

Loading