Τα βρετανικά σχολεία στρέφονται προς την εκμάθηση υπολογιστών

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Ian Livingstone, πρόεδρος της εταιρείας video games Eidos, τόνισε την αναγκη βελτίωσης των εκπαιδευτικών μαθημάτων στα βρετανικά σχολεία προτείνοντας τη στροφή προς την εκμάθηση της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να αντιμετωπίζει δεκτικά την άποψη του Linvingstone και όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να προχωρήσει στην εισαγωγή νέων μαθημάτων προσανατολισμένων στους υπολογιστές και γιατί όχι στα video games:

"Η Κυβέρνηση ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη βιομηχανία παιχνιδιών, εκπαιδευτικούς και άλλους για την ανάπτυξη ενός ελκυστικότατου μαθήματος υπολογιστών, με απώτερο στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που προστάζει η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε..."

Πράγματι, στην εποχή μας δεν είναι λίγοι αυτοί που ενστερνίζονται την ίδια άποψη. Στο παρελθόν είδαμε την περίπτωση ενός μαθητή γυμνασίου που αποφάσισε να μάθει αντί για ξένη γλώσσα Java και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα. Μήπως σιγά σιγά είναι καιρός μερικά ολίγον τι ξεπερασμένα μαθήματα να κάνουν στην άκρη και να δώσουν τη θέση τους σε νέα μαθήματα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής;

[πηγή joystiq]
Loading