Η έκδοση visa για τις ΗΠΑ θα απαιτεί αποκάλυψη των λογαριασμών σου στα social media

Αρχίζει να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η διαδικασία έκδοσης visa για την είσοδο στις ΗΠΑ, καθώς στο εξής θα πρέπει να συμπληρώνεις στην αίτηση σου όλους τους λογαριασμούς που διατηρείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) τα τελευταία 5 χρόνια. Στη λίστα υπάρχουν ορισμένες μόνο υπηρεσίες και είναι στην ευχέρεια του ταξιδιώτη εάν θέλει να αναφέρει λογαριασμούς που διατηρεί σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμη, οι αιτούντες θα πρέπει να αναφέρουν διευθύνσεις email που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, παλαιότερους τηλεφωνικούς αριθμούς και οποιαδήποτε τυχόν ανάμειξη μέλους της οικογένειας τους σε τρομοκρατική οργάνωση ή ενέργεια. Παλαιότερα, οι ΗΠΑ απαιτούσαν αυτές τις πληροφορίες μόνο από επισκέπτες που κατέφθαναν από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά τώρα ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να εντοπίσουν εξτρεμιστές που ενδεχομένως μοιράστηκαν τις ακραίες ιδέες τους online, για να αποτρέψουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Για ακόμα μία φορά, όμως, μπαίνει στην κουβέντα η προστασία της ιδιωτικότητας, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να ζει σαν μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα στον online κόσμο, απλά και μόνο για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα του, χωρίς να θέλει να την αποκαλύψει στον οποιονδήποτε.

[via]

Loading